Burrata, een kaassoort die niet meer weg te denken is in deze tijd. En dat snap ik helemaal, want burrata is zo ongelofelijk lekker. Toen ik een tijdje geleden in Spanje was, toen stond er op de kaart van het restaurant een gerecht met gefrituurde burrata, dat moest ik natuurlijk proberen. Ik vond het zo’n leuk idee en ging daar nou ook thuis eens mee aan de slag.
Tomaten galettes zijn echt lekker en makkelijk te maken. Het zijn een soort open taartjes die je kan vullen met allerlei lekkere ingredienten. Voor deze galette heb ik gekozen voor een variatie van verschillende tomaten, heerlijk! De tomaten worden sappig en smaakvol als ze in de oven gebakken worden en de galette geeft een heerlijke knapperige boterige korst. Probeer ze eens, je zult ervan genieten!
Wat een fijn gerecht om te serveren tijdens de zomer! Mocht je een moestuin hebben met courgettes, dan heb je ze op een gegeven moment waarschijnlijk in overvloed. Deze fritters zijn zo gemakkelijk om te maken & met deze opmaak van het bord zet je ook nog eens een culinair bordje op tafel voor je gasten. Heerlijk om te eten als voorgerecht of bijgerecht, maar je kan het natuurlijk ook uitbreiden en serveren als hoofdgerecht, alles kan!
Het zonnetje begint weer lekker te schijnen, heerlijk! Bloedsinaasappel is ook zo’n fijn fruit om mee te koken & ook heerlijk voor in de salade! Die zoete, frisse smaak met een licht bittertje, ik hou ervan!
Heb je moeite met genoeg groentes binnenkrijgen? Maak dan eens deze heerlijke pannenkoekjes met broccoli! Deze zijn super lekker voor de lunch, maar je kan ze ook gemakkelijk als diner eten. Het beslag kan je ook gemakkelijk van tevoren al goed voorbereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de broccoli even gaar koken, deze pureren en daarna te mengen met de eieren, melk, bloem en kruiden. Het beslag kan je daarna ook bewaren in de koelkast, hierdoor kan je de volgende dag weer genieten van de pannenkoekjes!
Een crème brûlée van burrata, ja echt waar! Een crème brûlée wordt vaak als desserts gegeten, maar hoe leuk is het om je familie en vrienden te verrassen met dit feestelijke voorgerecht! Door eerst de burrata fijn te malen in je keukenmachine en daarna langzaam te verwarmen met verse salie in de slagroom, krijgt de crème brûlée een hartige smaak in plaats van een zoete smaak die je normaal zou verwachten bij een crème brûlée.
Een crème brûlée van burrata, ja echt waar! Een crème brûlée wordt vaak als desserts gegeten, maar hoe leuk is het om je familie en vrienden te verrassen met dit feestelijke voorgerecht! Door eerst de burrata fijn te malen in je keukenmachine en daarna langzaam te verwarmen met verse salie in de slagroom, krijgt de crème brûlée een hartige smaak in plaats van een zoete smaak die je normaal zou verwachten bij een crème brûlée.
Een heerlijke romige soep van prei en zoete aardappel. Vaak hebben we nog oud brood in huis, deze zijn ideaal om croutons van te maken! Deze croutons heb ik een klein beetje besprenkeld met olijfolie, zout, gedroogde tijm en parmezaan, een heerlijke combi met de prei en zoete aardappel!
Een leuk voorgerechtje met parelcouscous en rode bieten! Door wat rode bietensap in het water te doen als je de parel couscous kookt kleuren ze geweldig mooi roze. En wat dit gerecht ook zo lekker maakt is het roosteren van de rode biet in balsamico, dit geeft de rode bieten nog een extra heerlijke zoete smaak, zo lekker!
Burrata kan natuurlijk niet missen in een feestelijke maaltijd! Burrata is een van mijn favoriete kazen en ik maak er vaak gerechten mee als er mensen komen eten. Burrata in combinatie met deze heerlijke paddenstoelen tartaar is echt een geweldige combi. Een gerecht om je vingers bij af te likken.
Aardpeer is zo’n groente waar niet zo snel aan gedacht wordt, maar daarom des te leuk om er mee te koken en je vrienden en familie mee te verrassen! Aardpeer heeft een heerlijke wat zoete en nootachtige smaak en in combinatie truffel, tijm en dille krijg je een fantastische smaakcombinatie. Soep is ook heerlijk om te maken als je een etentje geeft, je kan het lekker lang laten koken en in de tussentijd kan je weer verder gaan met de rest van de gerechten. Bon appetit!
Het ziet er culinair uit en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken! Het enige wat je echt nodig hebt is een spuitzak zodat je de zoete aardappelcrème mooi zigzaggend op de tompouce kan spuiten. Een tompouce is normaal een gebakje en wordt natuurlijk gegeten als er iets te vieren is. Deze hartige tompouce ziet er ook echt feestelijk uit en zet het feestje op tafel.
Coquilles maken van koningsoesterzwammen, wauw echt geweldig! De structuur en smaak van koningsoesterzwammen zijn echt fantastisch. Om het nog beter te maken heb ik als saus bij dit gerechtje een champagne beurre blanc gemaakt, echt culinair genieten dus! Het gerecht bestaat uit verschillende onderdelen dus ik raad je aan om het goed door te lezen voordat je begint met koken.
Een heerlijke winterse soep met pastinaak die je zo op tafel hebt staan. Ik vind pastinaak en mosterd zo’n lekkere combinatie en door de room die je op het laatst nog toevoegt aan de soep, krijg je een heerlijke romige en zachte soep. Heerlijk met een broodje erbij om erin te dippen!
Een heerlijke soep om je warm mee te houden deze winter! Ik maakte hem gisteren bij het avondeten & vanmiddag ga ik deze soep weer lekker eten voor bij de lunch. Ik maak altijd lekker veel soep om zo een paar dagen af en toe een kopje te nemen. Lekker voor na een winterse wandeling of als je even niet zo veel zin hebt om uitgebreid te koken.
Ik ben echt dol op paddenstoelen en maak graag gevulde portobello’s als voorgerecht of als bijgerecht op tafel. Het lekkere aan dit gerecht vind ik de huisgemaakte pesto met peterselie en amandelen. Het is niet ingewikkeld om te maken en je krijgt een verrassende smaak aan de portobello’s. En nog leuker is, binnen een kwartiertje heb je deze portobello’s al voorbereid!
TIP! ze heerlijk te serveren bij een winterse salade van bijvoorbeeld spinazie en geroosterde tomaten. De overgebleven pesto kan je dan ook als dressing gebruiken voor over de salade, heerlijk!
Zin in een heerlijk gezond gerechtje boordevol groente? Dit gerecht is super gezond & ook nog eens makkelijk om te maken. De paprika, ui en tomaatjes kan je de oven in schuiven & in de tussentijd kan je deze heerlijke vulling bereiden. Top gerecht dus als je een drukke dag hebt gehad en niet veel tijd meer hebt om te koken, maar toch gezond wilt eten.
Heb jij binnenkort een leuk dinertje gepland staan? Of heb je zin om iemand te verrassen met een heerlijk gerechtje? Deze rode bieten tartaar is leuk om te maken & heerlijk van smaak! Rode bieten vind ik altijd zo lekker zoet en met de venkel, bieslook en limoen mayonaise krijg je een lekker fris gerechtje. Je kan voor dit gerecht alle soorten biet gebruiken alleen kan het verschillen per biet hoe lang je deze moet koken. Ik gebruikte voor dit recept de zomer biet van de biologische groenten tuin in Haarlem, deze is ook lichter van kleur dan de rode biet die je misschien gewend bent.
Steak tartaar was altijd wel een favoriet & daarom ben ik een beetje gaan kijken naar manieren hoe je dit zou kunnen vervangen voor een vegetarisch recept & ik vind het goed gelukt! Naast makkelijke en snelle recepten hou ik ook wel van culinair eten op z’n tijd & daar vind ik dit recept ideaal voor! Zo lekker als voorgerechtje voor een etentje met vrienden of familie & lekker een keertje anders dan anders.
Zin in een heerlijk gezond gerechtje boordevol groente? Dit gerecht is super gezond & ook nog eens makkelijk om te maken. De paprika, ui en tomaatjes kan je de oven in schuiven & in de tussentijd kan je deze heerlijke vulling bereiden. Top gerecht dus als je een drukke dag hebt gehad en niet veel tijd meer hebt om te koken, maar toch gezond wilt eten.
Burrata, m’n all time favorite! Ik kan er niet genoeg gerechten mee maken, zo lekker! Als je nou denk “wat is burrata?”, burrata is een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella en room. De buitenkant is hetzelfde als mozzarella en in de binnenkant hebben ze room toegevoegd. Burrata is dus heel zacht vanbinnen en als je het opensnijd loopt de room heerlijk over je salade heen. Burrata is ook heel lekker te serveren over pasta’s en pizza’s, zo krijgt je gerecht een heerlijke zachte en romige smaak.
Soms heb ik ook wel zin in een makkelijk en snel gerechtje voor het avondeten & daar hoort deze heerlijke salade ook bij! Zo lekker fris met een yoghurt munt saus in combinatie met zoete aardbeien en rode biet. En het mooie is, het staat al met een kwartiertje op tafel & het is heerlijk gezond! Je kan dit gerecht serveren bij bijvoorbeeld een heerlijke barbecue, of als bijgerecht op tafel, maar ook als maaltijdsalade.
Een heerlijk fris bijgerecht voor een barbecue of een lekker etentje. Door de aardappeltjes eerst kort te koken en daarna lichtelijk te pletten voordat je ze in de oven doet krijgen ze een heerlijk krokante smaak. De yoghurt saus met citroen en dille maakt het lekker fris & daarom ideaal als bijgerecht met dit heerlijke zomerse weer.
Zo leuk om te serveren als borrelhapje of om mee te nemen naar het park voor een picknick. Ik heb in dit recept de broodjes zelf gemaakt, maar als je nou minder tijd hebt zou je ook als vervanging bijvoorbeeld een groot chiabatta brood in kleine stukjes kunnen snijden om zo kleinere broodjes te maken. Om de burgertjes zelf te maken ben je niet heel veel tijd kwijt & het leuke is, je kan zelf bepalen hoe groot je ze maakt. Je kan deze burgertjes dus ook goed maken als hoofdgerecht.
Dumplings! Zo lekker & leuk om te maken! Toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik vaak naar HappyHappyJoyJoy waar ze mega lekkere dumplings serveren & nu dacht ik, ik ga het eens zelf proberen en met succes!
Ik had nog spinazie over van de spinazie burgers die ik gemaakt had, dus toen besloot ik er deze heerlijke hartige wafels van te maken! Perfect voor een lekkere gezonde lunch & je kan ze bijvoorbeeld serveren met een heerlijke rode bieten en dille dip.
Een lekkere snack voor in het weekend! Vroeger als kind was ik dol op fish sticks & at ik ze vaak bij het avondeten. Maar omdat ik al een tijdje gestopt ben met vlees en vis eten had ik ze al lang niet meer gehad en ging ik opzoek naar een lekker alternatief. Ik probeerde deze variant met tofu & ik was meteen fan! Super simpel om te maken en een verassende snack om op tafel te zetten voor je vrienden en familie.
Soep maken is zo makkelijk & ik maak altijd lekker veel zodat ik er meerdere dagen van kan genieten. Als tussendoortje, als voorgerecht of een lekkere grote kom als hoofdgerecht met een stukje brood erbij, jam!
Heerlijk fris bijgerecht, zeker voor warme zomerse dagen. Je kan het mooi serveren bij een barbecue of zoals ik had gedaan laatst, lekker meenemen naar het park voor bij een picknick.
Een hasselback pompoen uit de oven, het blijft een fantastisch gerecht om op tafel te zetten tijdens de feestdagen. Het ziet er niet alleen fantastisch mooi uit, maar de smaak is ook heerlijk! De combinatie van pompoen met een kruidige opgeklopte feta met Ras el Hanout, het blijft een top combinatie.
Plaattaarten zijn altijd zo lekker om te maken! Laatst vertelde een vriendin van mij dat ze een plaattaart had gemaakt met vijgen en blauwe kaas, toen dacht ik gelijk, dit moet ik ook gaan maken. Ik maakte deze met ook nog peer en wat verse sla uit de tuin, echt heerlijk! Je kan de plaattaart ook nog verder aanvullen met bijvoorbeeld uitjes, noten en balsamico. Ook als je niet zo’n fan bent van blauwe kaas, dan kan je deze natuurlijk vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas, feta of bijvoorbeeld brie. Alles kan & net wat je zelf het lekkerst vindt.
Een heerlijke salade voor als je even iets minder tijd hebt om te koken. De combinatie van spinazie met de zongedroogde tomaat, artisjok en kappertjes is zo lekker & heerlijk in combinatie met de orzo. Je kan deze salade ook al gemakkelijk voorbereiden en bewaren in de koelkast. Ook als je teveel hebt gemaakt is het alleen maar lekker om de salade ook de volgende dag nog te eten bij de lunch of als (bij)gerecht in de avond.
Zo’n onwijs lekker ovengerecht voor in de zomer met groene asperges. Lekker met verse tomaten straks uit de tuin. Het is ook nog eens een eenvoudig recept die binnen een mum van tijd op tafel staat. Voor dit recept gebruik ik de kleine foodprocessor van Braun. Ideaal voor het snel snijden van ui, knoflook en de tomaten in dit recept. Met het staafmixer opzetstuk kan je uiteindelijk nog de saus een beetje fijn pureren. Ideaal!
Deze plaattaart is toch zo ongelofelijk lekker! Vorig jaar maakte ik deze vaak in de lente en in de zomer & nu de asperges weer in het seizoen komen heb ik dit gerecht gelijk weer op tafel gezet, zo lekker! Ik dacht, het is ook wel eens tijd dat ik dit lekkere recept op m’n website ga zetten, zodat jullie hier thuis ook van kunnen genieten!
Deze witlofschotel is zo lekker romig en vol met groentes! Het enige wat je voor deze witlofschotel hoeft te doen, is de pastinaak koken en te pureren tot een gladde crème. Daarna kan je de ovenschaal beleggen met de witlof en geitenkaas en even roosteren in de oven. Deze ovenschotel heb je dus zo gemaakt! Witlof kan soms een beetje een bittere smaak geven, maar door de pastinaak crème en geitenkaas wordt deze bitterheid wat verminderd. Echt een fantastisch lekker recept voor door de weeks of in het weekend.
Okonomiyaki, deze Japanse pannenkoekjes zijn echt een favoriet geworden bij mij thuis! Gevuld met geraspte kool, wortel en prei en daarnaast een Aziatisch sausje, heerlijk! Dit recept kan je ook goed van tevoren al voorbereiden door de groentes alvast te raspen, dit scheelt weer tijd in de avond.
Een gezonde bowl die al met een voorbereiding van 15 minuten op tafel staat, heerlijk! Alle ingrediënten kan je al goed van tevoren voorbereiden, ideaal dus als je een drukke dag voor de boeg hebt, maar toch een voedzame maaltijd wilt in de avond.
Deze quiche is perfect voor de winter. Heerlijk met pompoen, spinazie, salie, Soto en Parmezaanse kaas. Misschien denk je wel ‘Soto?’ wat is dat eigenlijk? Soto is een hele lekkere Indonesische kruidenmix met onder andere limoenblad, gember, kurkuma, kaneel, kruidnagel en nog veel meer lekkere kruiden. Deze kruiden worden veel in de Indonesische keuken gebruikt in bijvoorbeeld soepen en rendang, maar ik gebruik deze kruiden ook vaak in combinatie met pompoen, zo lekker!
Gepofte zoete aardappelen, iets waar ik geen genoeg van kan krijgen! Bij mijn catering serveer ik ook vaak gepofte zoete aardappelen als bijgerecht op tafel, iedereen is hier altijd zo enthousiast over! Doordat je de zoete aardappel poft in de oven krijg je een heerlijke zachte binnenkant met een krokant laagje van de schil. Het poffen van de zoete aardappel geeft ook nog eens een extra zoete smaak aan de aardappelen, dit maakt het zo lekker!
Als de asperges weer in het seizoen zijn dan kan ik alleen maar denken, yes het wordt weer zomer! Eindelijk weer langere dagen, veel zon en lekkere zomerse frisse gerechten. Deze risotto is echt een topper om op tafel te zetten tijdens deze mooie zomerdagen! Heerlijk fris met venkel bieslook en burrata en nog extra romig met een klein beetje roomboter en parmezaanse kaas, echt genieten!
Tostada’s for dinner! Altijd een goed idee als je het mij vraag! Een tostada is een geroosterde tortilla waardoor de tortilla’s knapperig worden, lekker Mexicaans. Ik heb er zelf een kleine Griekse en Mediterrane twist aan gegeven door de tostada’s te garneren met huisgemaakte tzatziki en pulled aubergine. De pulled aubergine is echt een ideale manier om vlees te vervangen in een gerecht. Ik heb ze in dit gerecht gemarineerd met ketjap, paprika en cayenne poeder. Door de cayenne wordt de aubergine lekker een beetje pittig, dit past weer super bij de frisse tzatziki!
Een heerlijke gezonde salade met zoete aardappel en een huisgemaakte dressing van yoghurt en kardemom. Deze salade is ook heel gemakkelijk vegan te maken door plantaardige yoghurt en en plantaardige feta te gebruiken. Zelf maak ik deze salade ook vaak als bijgerecht voor op tafel, lekker om te delen met iedereen aan tafel.
Een heerlijk en gezond ovengerecht dat binnen 30 minuten al op tafel staat. Ja ook ik vind het ook heerlijk om nieuwe recepten te ontwikkelen die binnen no-time al op tafel staan, heerlijk voor de drukkere dagen. Als we weinig tijd hebben om te koken dan grijpen we snel naar die dingen die wat ongezonder zijn, maar dit recept laat zien dat het helemaal niet ingewikkeld en lang hoeft te duren om toch iets heel lekkers en gezond op tafel te zetten! Er komen bij dit gerecht zelfs geen pannen van te pas, alleen een grote ovenschaal en that’s it.
Creatief zijn met de groentes in huis! Ik kook eigenlijk altijd wel op gevoel en probeer ook bewust om te gaan met alle groentes en ingrediënten die wij thuis hebben liggen. Vaak zijn we nog geneigd om snel naar de supermarkt te gaan om weer nieuwe ingrediënten te kopen, maar vaak kan je al zo creatief zijn met de groentes in huis. Deze quiche kan je ook gemakkelijk aanpassen met andere ingrediënten en maken met groentes die je bij jou in de koelkast hebt liggen. De basis van de quiche is heel makkelijk en hij staat ook zo op tafel. Koud of warm, dat maakt voor deze quiche niet uit. Vaak vind ik het zelfs ook nog wel lekkerder als de quiche al een nacht in de koelkast heeft gestaan :)
Culinair genieten! Dit gerecht heeft weer wat Oosterse tintjes door de dukkah die ik gebruikt heb om de pompoen te kruiden, ik ben er echt dol op! Pompoen is zo’n lekkere winterse groente waar je zo veel verschillende gerechten mee kan maken en ik blijf het leuk vinden om steeds weer nieuwe combinaties ermee te verzinnen. Pompoen is in mijn ogen ook een ideale groente om te gebruiken in een lekker dinertje.
Steek je barbecue maar aan, dit is een heerlijk gerecht om te garen boven de kolen. Je kan met dit recept ook alle kanten op. Als je nou niet zo’n fan bent van gorgonzola, dan kan je deze natuurlijk gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas! Omdat waarschijnlijk niet iedereen een barbecue heeft staan heb ik het recept toch uitgeschreven om ze in de oven te roosteren. Maar stel dat, hoe leuk is het om even heerlijk buiten te kokerellen en wie weet lekker in de sneeuw.
Risotto en een soepje in een! Als dit geen perfect kerstgerecht is met die prachtige romanesco torentjes, ik vind het net op mini kerstboompjes lijken. Romanesco is een geweldige groente om te zien en de smaak is ook nog eens heerlijk! Als je romanesco nog niet kent, het zal je doen denken aan een combinatie van bloemkool en broccoli, maar dan een speciale variant! Kijk eens bij een lokale groentenboer, daar kan je deze bijzondere groente vaak vinden.
Dit gerecht is echt een heerlijk gerecht om op tafel te zetten en met iedereen te delen. Ik vind knolselderij al een geweldige groente om te zien en ik vind het altijd echt een feestelijk gevoel om een hele knolselderij op tafel te zetten. Heerlijk gegaard in de oven voor 3 uur waardoor de kruiden ook heerlijk in de knolselderij trekken, echt genieten!
Zoals jullie denk ik wel weten ga ik elke week naar de biologische groentetuin in Haarlem om verse groentes te oogsten. Alles wordt biologisch geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Het blijft een fantastische plek om heen te gaan & ook leuk om elke week weer verrast te worden met wat er geoogst kan worden. Gisteren kon ik veel tuinbonen en venkel oogsten en ik dacht, daar kan ik wel een leuk gerecht van maken. Het resultaat: een zomerse burger met tuinbonen, venkel, een citroen mayonaise met kurkuma, ingelegde komkommer en gegrilde halloumi. Echt een feestje op tafel!
Zoals jullie denk ik wel weten ga ik elke week naar de biologische groentetuin in Haarlem om verse groentes te oogsten. Alles wordt biologisch geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Het blijft een fantastische plek om heen te gaan & ook leuk om elke week weer verrast te worden met wat er geoogst kan worden. Gisteren kon ik veel tuinbonen en venkel oogsten en ik dacht, daar kan ik wel een leuk gerecht van maken. Het resultaat: een zomerse burger met tuinbonen, venkel, een citroen mayonaise met kurkuma, ingelegde komkommer en gegrilde halloumi. Echt een feestje op tafel!
Een feestje op je bord! Binnen een handomdraai heb je deze tortilla’s al op tafel staan & ze zijn echt zo lekker! Door de cayenne wordt de jackfruit lekker pittig, maar met de mango en yoghurt maakt het ook weer lekker fris. Tijdens het fotograferen voor @smaakt maakte ik dit gerechtje met hun jackfruit & het was zo lekker! Smaakt heeft zulke goede producten, alles is biologisch en mega goed van smaak. Ik ben trots dat ik voor dit mooie bedrijf mag fotograferen & als je het nog niet kent, het is zeker de moeite waard om eens in huis te nemen.
Easy on Monday! Een heerlijk fris pasta recept dat al binnen 15 minuten op tafel staat. Ideaal als je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar toch een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld. Ik heb afgelopen tijd drukke weken gehad met thuisdiners, het klaarmaken van mijn foodtruck en met het fotograferen voor hele toffe bedrijven. Echt zo leuk alle opdrachten die binnenkomen & zo’n lekkere simpele pasta als deze is echt top om weer helemaal bij te komen.
Easy on Friday!
Deze plaattaart is perfect om het weekend mee te beginnen, easy, lekker en snel! Voor truffel kan je mij eigenlijk altijd wakker maken en in combinatie met deze ingrediënten, echt te lekker! Ik ga dit weekend ook even lekker rustig aan doen & misschien nog wat lekkere winterse gerechtjes maken om de kou en sneeuwstorm van dit weekend door te komen. Misschien een lekkere curry?
Ik hou echt heel erg van de zomer, maar toch stiekem vind ik het ook wel echt heerlijk om gerechten te maken met winterse groentes.
Risotto, een van mijn favoriete recepten! & dan ook nog de combinatie van paddenstoelen truffel en parmezaan, zo lekker! Met het behulp van een sifron kan je heel veel verschillende soorten schuimen maken, je kan het zo gek niet verzinnen. In dit recept een heerlijk schuim van parmezaan! Je kan deze risotto ook maken zonder het schuim van parmezaan, maar als je een sifron in huis hebt is het zeker het proberen waard.
Ik hou echt heel erg van de zomer, maar toch stiekem vind ik het ook wel echt heerlijk om gerechten te maken met winterse groentes.
Bao buns zijn echt een van mijn favoriete gerechten. Het kost wat meer tijd, maar het blijft leuk om te maken & om steeds weer nieuwe smaak combinaties te verzinnen! Ik heb nu voor jullie een heerlijk recept bedacht met pulled paddenstoelen, een echte vleesvervanger vind ik. Ik heb ze heerlijk gekruid met cayenne peper en paprika poeder en daarna lekker gebakken in zoete ketjap en sesam olie. Ik vind het een gouden combinatie! En dat nog met heerlijke zoet zure rode ui en een frisse saus met tahini.
Op de vraag wat jullie graag zouden willen zien kwam vooral pastinaak, pompoen & lasagne uit, daar kan ik natuurlijk wel iets lekkers mee maken! Ik had toevallig nog pastinaak en kabocha pompoen in huis van mijn groententuin, dus ik ging meteen aan de slag! Ik heb er weer een lekker herfst recept van gemaakt met de heerlijke kruiden harrissa. Door de harrissa krijgt de lasagna een licht pittige smaak, ik vond het echt een geweldige smaak combinatie. En dat samen met een beetje frisse citroen en ricotta, echt heerlijk!
Het is weer herfst! Dat betekent heel veel lekkere gerechten met pompoen en ook met de heerlijke groente knolselderij. Ik zag in de pol met de vraag of jullie wel eens met knolselderij koken dat net iets minder dan de helft nooit kookt met deze lekkere groente, dat moet natuurlijk anders! Met knolselderij kan je zo veelzijdig koken & daarom hier een heerlijk eerste gerechtje voor jullie. Het gerecht staat zo op tafel en met een zelfgemaakte chimichurri creëer je een echte smaak sensatie. Origineel is chimichurri groen van kleur, maar ik vond een tomaatje erin zo lekker dus misschien net iets anders dan je gewend bent.
Zin in een makkelijke, gezonde en heerlijke salade voor vanavond? Gisteren maakte ik deze lekkere salade met groentes en verse kruiden die ik nog in huis had liggen & het was heerlijk! Ik nam het gisteren zelf als hoofdgerecht, maar het is ook heel lekker om te serveren als bijgerecht op tafel. Als je het als hoofdgerecht zou willen serveren is de hoeveelheid van dit recept genoeg voor 4 personen, maar als bijgerecht kan je makkelijk ook iets minder maken.
Ik hou echt heel erg van de zomer, maar toch stiekem vind ik het ook wel echt heerlijk om gerechten te maken met winterse groentes.
Ik kreeg gisteren op zo’n regenachtige en koude dag meteen zin in een heerlijk herfst gerecht & daar kan de pompoen natuurlijk niet aan ontbreken. Ik maakte daarom een heerlijke risotto met pompoen gekruid met komijn, kastanje champignons, oesterzwammen en feta. Met een half uurtje kan je dit gerecht al op tafel zetten en je kan het gerecht zowel vegetarisch als veganistisch maken door de feta kaas en roomboter te vervangen door plantaardige varianten.
Ik hou echt heel erg van de zomer, maar toch stiekem vind ik het ook wel echt heerlijk om gerechten te maken met winterse groentes.
Een kaastaart, het blijft echt fantastisch leuk om deze te maken voor als je een borrel op de planning hebt staan. Of het nou een tuinfeestje is of tijdens de feestdagen straks weer in december, een kaastaart is altijd een succes!
Zo’n leuk en lekker borrelhapje! Deze mini brioche hapjes blijven zo leuk om te serveren als vrienden en familie over de vloer komen. Het is nu ook echt pruimen tijd en daarom nog extra leuk om deze pruimen te verwerken in een hartig hapje. De combinatie van het zoetere broodje met de frisse en zure feta, een beetje zout en de gebakken pruimen. Het blijft echt een gouden combinatie.
Mini quiches, wie houdt er niet van! Ze staan zo gezellig op tafel en ze vallen altijd goed in de smaak bij iedereen. Leuk om te serveren voor tijdens de borrel of een brunch. Ook een leuke tip om te maken voor aankomend weekend tijdens de paasdagen! Mocht je niet van geitenkaas houden, dan kan je de quiches ook bijvoorbeeld vullen met feta of een andere soort kaas. Ook zou je nog tomaten blokjes of andere soorten groentes kunnen toevoegen aan het beslag, net wat je zelf lekker vindt!
Een van de lekkerste borrelhapjes als je het mij vraagt, camembert uit de oven, zo lekker! Je kan een camembert uit de oven eigenlijk overal wel mee combineren, net als een kaasfondue. Lekker met bijvoorbeeld druiven, tomaat, crostini’s, kaki, tijm, basilicum en nog veel meer. Deze keer maakte ik een camembert uit de oven met honing, rozemarijn, verse vijgen en knoflook crostini’s, echt een toppertje om te serveren bij een gezellige borrel in het weekend.
Een heerlijk huisgemaakt borrelbrood kan natuurlijk niet ontbreken bij de borrel! Ook kan je dit brood lekker serveren bij een soepje of als brood vooraf bij een diner. Niet alleen is de smaak zo lekker van versgemaakt brood, de geur die door het hele huis verspreidt is al genoeg reden om dit brood te bakken voor als er visite komt.
Het heerlijke zonnetje van afgelopen weken vraagt om feestelijke borrelhapjes! Borrelen is een van mijn favoriete bezigheden als het zonnetje schijnt & daarom wil ik aankomende tijd ook weer eens wat meer borrel inspiratie plaatsen op mijn website. Laat de lente maar beginnen!
Deze feestelijke camembert bites zijn super makkelijk om te maken. Ook kan je de pruim vervangen door perzik of bijvoorbeeld peer. Mocht je toch liever een mildere kaas willen dan kan je de camembert ook gemakkelijk vervangen door brie.
Oeh deze nacho’s zijn echt om je vingers bij af te likken! Ik maak ook vaak huisgemaakte flatbreads voor bij de curry. Zo leuk om te doen! Al met een paar ingrediënten, die je al vaak standaard in huis hebt liggen, kan je deze flatbreads maken. Nog een kleine tip: ik maak vaak nog wat extra deeg en serveer de rest van de flatbreads op een borrelplank!
Deze sweet potato rosti’s zijn een perfecte combinatie tussen zoet, fris en pittig en ze zien er ook nog eens super feestelijk uit! Rosti komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt normaal gesproken gemaakt van kruimige of vastkokende aardappels. Als twist heb ik de traditionele rosti eens gemaakt met zoete aardappels in combinatie met een heerlijke topping.
Finger food time! Quesadillas zijn zo leuk en makkelijk om te maken. Binnen een handomdraai staan ze op tafel en met de huisgemaakte pesto zijn ze extra lekker! Pesto kan je ook kant en klaar kopen, maar geloof mij, als je een keer zelf pesto hebt gemaakt dan koop je nooit meer pesto uit de supermarkt, zo lekker! Als je het leuk vindt kun je ook nog variëren met de noten en bijvoorbeeld pijnboompitten of walnoten gebruiken. Alles kan!
Zo leuk om te serveren, filodeeg taartjes met verschillende toppings! Je kan eindeloos variëren en dat vind ik ook het leuke aan dit gerechtje. De filodeeg taartjes kan je ook al goed van tevoren maken en bewaren in een luchtdicht bakje, echt ideaal als je meerdere gerechten op de planning hebt staan.
Het water loopt me weer in de mond nu ik dit recept opschrijf, wat was dit lekker zeg! Deze camembert fondue is het ideale gerecht om midden op tafel te zetten en lekker met z’n allen te delen. Het maken van het deeg is al zo leuk en gezellig om samen te doen. Als de fondue uiteindelijk de oven in gaat en de geur van dit verse deeg door je huis verspreidt, dan ben je bijna geneigd om het voortijdig uit de oven te halen en het meteen op te eten.
Het is alweer bijna 2021 & ik wilde dit jaar nog even goed afsluiten met een borrel topper! Jullie hebben het misschien al langs zien komen gisteren, toen maakte ik deze heerlijke Marrokaanse pan broodjes met jackfruit, miso, zoetzure komkommer en een soja mayo. De smaken bij elkaar waren echt geweldig & zo leuk om nog te serveren op oudejaarsavond! Het lijkt echt een waslijst aan ingrediënten, maar veel ingrediënten liggen vaak al wel verstopt in je keukenkastjes. Geniet nog van jullie laatste twee dagen van dit jaar & ik hoop dat jullie ondanks de gekke situatie toch kunnen genieten van een gezellige jaarwisseling!
Tijd voor een heerlijk hapje! Van de week heb ik weer een lekker dagje in de keuken doorgebracht en heb ik gewerkt aan wat nieuwe recepten. Daar is ook dit heerlijke hapje uit gekomen! Door de aubergine te paneren en te grillen wordt het heerlijk knapperig & in combinatie met de romige geitenkaas en fruitige granaatappel krijg je een geweldige smaak combinatie! Leuk om te maken dit weekend & de mensen om je heen eens heerlijk te verwennen!
Yes! Het is weer vrijdag dus dat betekent tijd om te borrelen! Ik heb voor jullie een heerlijk gerechtje om te serveren bij je vrijdag middag borrel of borrel die je gepland hebt staat voor dit weekend, een romige feta dip met bieslook, basilicum, honing en de heerlijke honingtomaten® van Looye. Heb jij ze al wel eens op? De honingtomaten® zijn tros-cherrytomaten met een stevige bite en een heerlijke honingzoete smaak wat heerlijk in combinatie is met deze romige feta dip.
Het is weer weekend! En dat betekent, tijd is voor gezellige borrels! Nu de temperatuur buiten ook weer lekker is afgekoeld kan je weer lekker de keuken induiken. Een tijdje geleden deelde ik al het basis recept voor blini’s en een recept voor een lekkere topping, maar ik vond het nu wel weer eens tijd voor een leuk nieuw blini recept. Er zijn zo veel lekkere variaties mogelijk en het leuke is ook dat je met het basis recept veel verschillende hapjes kan maken en zo je vrienden en familie kan verrassen met een plateau vol met verschillende smaken.
Heb je het blini recept van gisteren al zien langskomen? Met blini’s kan je hele leuke hartige hapjes maken & dat is ook wat ik heb gedaan! Ik heb voor jullie twee verschillende varianten gemaakt die je heel leuk kan serveren op een borrel of zelfs kan serveren als voorgerechtje voor een leuk diner. Blini’s maken neemt wel wat tijd in beslag & als je nou minder tijd hebt maar toch dit leuke gerechtje wilt maken dan weet ik dat ze bij de Albert Heijn ook blini’s verkopen en hoef je alleen nog maar de topping te maken.
Nog een heerlijk makkelijk en snel gerecht om te maken, het is maximaal 10 minuutjes werk om het voor te bereiden & na 15 minuten in de oven kan je al lekker eten! Het originele flammkuchen recept van vroeger werd geserveerd met crème fraîche, bacon en ui, maar het leuke is, je kan hem natuurlijk beleggen met alles dat je lekker vindt! Ik vind het flammkuchen deeg van tante Fanny echt een uitvinding, je kan deze gewoon vinden in de supermarkt & je kan blijven combineren met verschillende toppings.
Een dessert met een hartige twist. Als ik zelf uiteten ga, dan vind ik het ook altijd zo leuk als chefs een dessert op tafel zetten waarbij ze hartige en zoete ingrediënten combineren. Ik wilde hier zelf ook mee gaan experimenteren en dacht, waarom maak ik niet eens een panna cotta met balsamico en munt?
Ik zag het populaire dessertje van de lemon posset steeds voorbij komen & toen dacht ik, daar ga ik ook eens iets mee doen. Ik maakte deze niet alleen met citroen, maar met passievrucht! Zo kan je het dessertje ook serveren in de schil van de passievrucht, hoe leuk is dat!
Oh dit dessertje is zo verrassend lekker! Je zou misschien eerst denken, avocado in een dessertje? Is dat wel lekker? Maar het is echt top! De combinatie van avocado, chocolade, room en verse frambozen is echt een gouden combi en ook nog eens helemaal plantaardig!
Een dessertje met Mon Chou valt bij veel mensen altijd goed in de smaak! Lekker fris en romig met een huisgemaakte kruimeldeeg en een zuurtje van de verse passievrucht. Door de Mon Chou op te kloppen met slagroom en een beetje suiker krijg je een romige, lichtzoete crème. Als je van zoet houdt dan kan je ook altijd wat extra suiker toevoegen aan de Mon Chou.
Dit dessertje blijft zo’n favoriet! De combinatie van room, langevingers, limoncello en huisgemaakte lemon curd, zo lekker! Ik vind het altijd leuk om deze limoncello tiramisu te serveren in glaasjes, weckpotjes of schaaltjes. Ook zou je deze limoncello tiramisu kunnen serveren in een grote schaal, zoals vaak wordt gedaan met de traditionele tiramisu. Net wat je zelf leuk vindt.
Je houdt ervan of je houdt er niet van, warm fruit uit de oven. Ik vindt dit zelf altijd echt genieten! Vooral peren uit de oven, daar kan je mij altijd voor wakker maken. Door de peren te laten garen in een sausje met honing en suiker gaan de peren lekker een beetje karameliseren. Bij het serveren van de peren kan je ook nog een schepje erbij doen van dit gekarameliseerde sausje, genieten!
Alleen voor de geur is het al zo lekker om stoofperen te maken! Het woord zeg het eigenlijk al, stoofperen laat je rustig op het vuur stoven in wijn, port, prosecco of bijvoorbeeld vruchtensap, alles kan! In de pan kan je ook nog kruiden toevoegen voor extra smaak zoals kaneelstokjes of gedroogde bloemen. De peren laat je langzaam stoven voor zo’n 1,5 uur, hierdoor gaat je huis heerlijk ruiken naar die winterse lekkernijen. Ideaal als je eters over de vloer krijgt, dan kijken ze gelijk al uit naar al dat lekkers wat je voor ze gemaakt hebt.
Het is weer bijna Sinterklaas & dat betekent dat het weer tijd is voor lekkernijen met pepernoten! Voor het Better Baking platform heb ik een uitgebreide blog geschreven over het maken van kruidnoten, een ideale weekend activiteit met vrienden of familie! Met deze huisgemaakte kruidnoten kan je weer hele lekkere dessertjes maken, zoals deze pepernoten tiramisu met Amaretto.
Vegan chocolade mousse met maar 3 ingrediënten! En weet je wat nog leuker is? Deze chocolade mousse is ook nog eens veel gezonder dan de normale chocolade mousse. Er zitten namelijk geen toegevoegde suikers in, alleen dadels, plantaardige melk en vegan chocolade, that’s it :)
Chocolade mousse in combinatie met Baileys, ik zou dit het liefst elke avond willen eten! Bij Baileys krijg ik ook altijd wel echt een winters gevoel en drink ik vaak nog even een klein glaasje op donkere winterse avonden, hierdoor zijn de winterse avonden zo slecht nog niet. En het mooie is, als je dit gerecht maakt heb je meteen weer een goed excuus om een hele fles Baileys aan te schaffen.
Stoofpeertjes, een gerecht dat niet gemist kan worden in de december maand. Je moet even geduld hebben met het maken van de peertjes, maar de smaak die ze uiteindelijk krijgen is zeker het wachten waard! Vaak worden stoofpeertjes gemaakt met rode wijn, maar ik wilde eens extra genieten en heb deze gemaakt met rode port en een heel leuk ingrediënt namelijk, dennennaalden!
Het is weer kaki seizoen! Kaki is een soort fruit wat waarschijnlijk niet iedereen dagelijks eet, maar het schijnt heel gezond te zijn & ook nog eens super lekker van smaak! Nu ik dit lekkere fruit weer zag liggen tijdens het boodschappen doen wilde ik eens een lekker receptje maken voor jullie. Het is een heerlijk dessertje geworden met pavlova, gekarameliseerde kaki, mascarpone en tuinkers. Het maken van dit recept is niet ingewikkeld, maar je moet wel even geduld hebben want de pavlova’s moeten 1,5 uur in de oven. Maar het is het wachten zeker waard!
Time for dessert! Heb jij ze al langs zien komen gisteren? Ik ben altijd al een echte chocolade liefhebber geweest & met het koude weer op komst dacht ik, het is weer tijd voor een heerlijk chocolade dessertje! De viooltjes op de cakejes vond ik dit weekend nog toen ik in de groenten tuin was & ze staan geweldig op dit dessertje.
Dessert is served! Deze mini pavlova’s zijn super leuk om te serveren als dessert. Ik ben meestal wel bezig met gezond en bewust eten, maar ik hou soms ook wel van iets lekker zoets en zo ook van deze heerlijke pavlova’s met citroen, grapefruit en pistache.
Een lekker zoet ontbijtje of een heerlijk dessertje, het kan allebei! Met al een paar ingrediënten kan je dit recept maken en oh die espresso crème op de top, wat een verwennerij!
Een fantastisch lekkere cheesecake voor tijdens de paasdagen! Je kan deze cheesecake natuurlijk ook maken zonder paaseitjes en de paaseitjes vervangen door vers fruit of andere chocolaatjes. Maar omdat het dit weekend pasen is, staan die paaseitjes natuurlijk wel erg gezellig op deze cheesecake!
Deze mini tulband cakejes zijn toch zo lekker! En niet alleen heel lekker, maar ook echt een eye catcher om op tafel te zetten. Een tulband cake is altijd een succes om te serveren aan je gasten, maar hoe leuk is het om deze mini tulband cakejes te serveren. Leuk als afsluiter van een brunch of gewoon lekker voor bij de koffie tijdens een speciale gelegenheid.
Oeh dit bananenbrood is echt perfect voor de paasbrunch dit weekend! Als toetje, als ontbijt of voor bij de koffie, voor elke gelegenheid een topper om te serveren! In dit bananenbrood heb ik lekker wat overgebleven paaseitjes gestopt, ideaal voor als je nog een berg paaseitjes over hebt. Ook kan je dit recept natuurlijk ook maken na de paasdagen door de paaseitjes te vervangen door bijvoorbeeld wat pure chocolade.
Deze brownies zijn zo lekker, smeuïg en ook nog eens veel gezonder dan normale brownies. De hoofdingrediënten in deze brownie zijn namelijk banaan en avocado. Door de banaan krijgen de brownies ook automatisch een zoetere smaak. Ook heb ik nog wat dadels en een beetje kokosbloesem toegevoegd om te dadels natuurlijk zoeter te maken zonder toegevoegde suikers.
Dadel ballen blijven toch wel echt een van mijn favoriete snacks. Voor mijn catering maak ik ook vaak dadel ballen om bij de koffie te serveren. Je kan eindeloos variëren met deze snack. Deze dadel ballen heb ik gemaakt met een vulling van kokos en pindakaas.
Tussen de lunch en het avondeten krijg ik vaak zin om te snacken, ken je dat? Ik trek dan vaak alle kastjes open en 9 van de 10 keer is het niet de meest verantwoorde keuze. Deze gezonde havermout koekjes zijn echt een goede oplossing! Binnen 10 minuten heb je het beslag al gemaakt en zo heb je snel een lekkere snack die ook nog eens gezond is. De koekjes kan je ook makkelijk een paar dagen bewaren, hierdoor heb je al voor een paar dagen een verantwoord tussendoortje zonder toegevoegde suikers.
Pepernoten of kruidnoten? Officieel zijn pepernoten de soort taai taai koekjes, een van de echte traditionele Sinterklaas lekkernijen. Kruidnoten zijn officieel de knapperige speculaas koekjes die op dit moment wel het meest populair zijn. Tegenwoordig zijn de kruidnoten in alle soorten en smaken verkrijgbaar, ik ben er echt dol op! Kruidnoten worden vaak pepernoten genoemd, maar eigenlijk zijn de pepernoten dus iets heel anders. Stiekem noem ik zelf de kruidnoten ook altijd pepernoten, dus dit recept gebruik ik ook gewoon pepernoten als naam :)
Vegan de paasdagen doorkomen? Dat gaat hoe dan ook lukken met deze heerlijke vegan chocolade paastaart! Het lijkt soms nog ingewikkeld om plantaardig te bakken en het is ook zeker even uitproberen, maar als je eenmaal doorhebt waar je eieren voor kan vervangen dan gaat er echt een wereld voor je open! Voor het Better Baking Platform van Kenwood heb ik weer een blog geschreven en dit keer ook over ei vervangers. Ik geef je in deze blog een aantal tips om eieren te vervangen in het bakken met daarbij ook nog leuke tips voor een vegan paasbrunch! De blog vind je hier op Better Baking.
Madeleines blijven zo leuk om te maken! Er zijn niet veel ingrediënten nodig voor madeleines en met deze paar ingrediënten kan je een hoop cakejes maken! Je moet alleen een klein beetje geduld hebben, want het beslag moet wel minimaal 1 uur in de koelkast rusten voordat je de madeleines in de oven kan doen. Doordat het beslag koud is, krijgen de madeleines de mooie ronde buikjes in de oven en dat wil je natuurlijk :)
Madeleines blijven zo leuk om te maken! Er zijn niet veel ingrediënten nodig voor madeleines en met deze paar ingrediënten kan je een hoop cakejes maken! Je moet alleen een klein beetje geduld hebben, want het beslag moet wel minimaal 1 uur in de koelkast rusten voordat je de madeleines in de oven kan doen. Doordat het beslag koud is, krijgen de madeleines de mooie ronde buikjes in de oven en dat wil je natuurlijk :)
Een heerlijke kruidige herfst cheesecake om te bakken tijdens de regenachtige herfstdagen. Van de specerijen in deze cheesecake krijg je weer een lekker warm gevoel van binnen en zijn die regenachtige dagen toch zo vervelend nog niet. Ik bakte deze cheesecake in een hoge springvorm van 18 cm. Maar mocht je deze in een iets grotere springvorm willen bakken kan dat ook altijd. De cheesecake wordt dan iets lager en let er ook op dat de baktijd waarschijnlijk iets korter is dan in dit recept. Eetsmakelijk!
Vlierbloesem blijft wel een van mijn favoriete zomerse smaken! Vanaf mei staan de vlierbloesem struiken vaak vol in bloei en dan is het altijd leuk om wat bloesem te plukken en mee naar huis te nemen. Van de bloesem kan je namelijk hele lekkere siroop maken, waar je weer vlierbloesem limonade van kan maken. Ook kan je de siroop gebruiken voor baksels, om die extra lekkere bloemige smaak aan je taart of cake te geven, echt heerlijk!
Een tulband cake bakken is altijd een goed idee! Heerlijk voor bij de koffie, voor als dessert of gewoon lekker tussendoor. Ik maakte deze tulband cake met sinaasappel, gember, witte chocolade en amandelen. Lekker fris, smeuïg van binnen en met een krokante korst.
Deze stapeltaart is niet de gemakkelijkste taart om te bakken, maar als je zin hebt in een uitdaging dan is deze taart het zeker waard! Espresso Martini is echt een van mijn favoriete cocktails om te bestellen na een diner en ik dacht, hoe geweldig zou het zijn om de smaken van Espresso Martini te verwerken in een mooie stapeltaart!
Deze mini chocoladetaartjes zijn zo leuk om te maken! Perfect om je vrienden, familie, geliefde eens mee te verrassen. Ik heb deze chocoladetaartjes gemaakt met een botercrème topping. De botercrème heb ik gemaakt met een basis van Italiaanse meringue. Denk je nou, waar heb je het eigenlijk over? Don’t worry! Op het Better Baking platform van Kenwood heb ik een hele blog geschreven over hoe je deze botercrème stap voor stap maakt. Je kan de blog hier vinden.
Vegan bakken lijkt soms nog wel even een uitdaging, maar zodra je een beetje door hebt waar je producten voor kan vervangen, dan valt het allemaal toch best mee :) In deze blog op het Better Baking platform van Kenwood geef ik je een paar tips voor vegan bakken. Ook kan je daar het recept vinden van deze gezonde en heerlijke vegan carrot cake taart!
Gezond genieten! Dat kan zeker met deze gezonde courgette cake. In deze cake zitten geen toegevoegde suikers en deze zal je ook zeker niet missen. Door de courgette blijft de cake mooi smeuïg en door de topping van kokosmelk en blauwe bessen krijg je een heerlijke licht zoete smaak. In deze blog op het Better Baking platform van Kenwood geeft ik je een aantal tips om gezonder te bakken zonder suikers. Ben je benieuwd naar het volledige recept van deze courgette cake? Deze kan je hier vinden.
Bananenbrood blijft zo’n lekker tussendoortje om te maken. Ik maakte voor dit weekend dit bananenbrood met chocolade omdat mijn zus gezellig op bezoek kwam & dan wilde ik natuurlijk wel iets lekkers in huis hebben! Het is ook ideaal om te maken als tussendoortje voor de hele week. Je kan bij dit recept ook nog wat heerlijke noten of stukjes pure chocolade toevoegen om het nog lekkerder te maken!
Word jij ook nog steeds zo oververhit wakker van de hittegolf in Nederland? Probeer dan eens deze heerlijke yoghurt passievrucht ijsjes, een heerlijk alternatief voor je ontbijt. Je kan ze dan het beste de avond ervoor maken en de hele nacht in de vriezer zetten, zo kan je in de ochtend meteen genieten!
Een heerlijke zomerse taart met geen toegevoegde suikers. Door de combinatie van een dadel bodem, pruimen, appels, citroen, gember en ahoornsiroop is de taart heerlijk zoet van smaak en zijn extra’s suikers ook niet nodig. Ik heb als topping nog wat zwarte en rode bessen toegevoegd die ik nog over had van de biologische tuin in Haarlem en daardoor kreeg de taart ook nog een heerlijk zuurtje erbij. Heerlijk genieten dus!
Bananenbrood met pompoen? Jazeker! Ik had nog wat pompoen over en ik dacht waarom ook niet & ik vond het super lekker! Ik heb een keer geen ei gebruikt maar gemalen lijnzaad met water, dit heeft hetzelfde effect als ei & het geeft ook nog eens een lekkere nootachtige smaak aan het bananenbrood. Misschien een lekker ideetje voor dit weekend?
Zo lekker! Gisteren maakte ik deze heerlijke zoete aardappel brownies met pure chocolade. Zo lekker voor bij de koffie of als gezondere snack tussendoor. Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gemaakte brownies in huis?
Met al 4 ingrediënten kan je deze heerlijke en gezonde banaan havermout repen maken! Op verzoek voor meer gezonde baksels heb ik dit recept gemaakt. Het kost je 10 minuten de tijd om te maken en na 25 minuten heb je een heerlijk & gezond tussendoortje voor de hele week!
Jullie hebben hem misschien als zien langskomen gisteren, dit heerlijke bananenbrood met dadels en pecannoten! Tussen mijn recepten kan een goed bananenbrood natuurlijk niet ontbreken, want wie houdt er nou niet van?
Zijn jullie ook zo dol op barbecueën? Gezellig met vrienden, lekker eten en hopelijk natuurlijk dat fijne zonnetje erbij. Ik denk dat een van de populairste gerechten van de barbecue wel de burgers zijn, want wat is nou een barbecue zonder burgers? Ik maak zelf altijd graag bieten of knolselderij burgers, zo leuk om te maken!
Ik kwam laatst een recept tegen voor naanbrood met maar twee ingrediënten: zelfrijzend bakmeel & volle yoghurt. Ik ging het maar eens uitproberen en het resultaat was echt geweldig! Ik was zo enthousiast en wil daarom ook graag dit recept met jullie delen.
Brood bakken hoeft niet ingewikkeld te zijn & daar is dit heerlijke brood het voorbeeld van! No knead bread staat voor het recept waarbij je het deeg niet hoeft te kneden. Je kan het deeg maken in de avond en daarna de hele nacht laten rijzen. De volgende ochtend vorm je het kort tot een deegbal, laat je het nog twee uur rusten & daarna kan je dit brood al heerlijk bakken in de oven.
Zoals beloofd, het recept voor pita broodjes! Pita broodjes kan je maken in veel verschillende varianten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig & als het deeg een uur aan het rijzen is kan je lekker gaan relaxen of alvast beginnen aan de rest van het eten.
Zo simpel en zo lekker! Het wordt weer zomer en daar ben ik zo blij mee. Niet alleen door het lekkere weer, maar ook door al het lekkere fruit wat in de zomer weer in het seizoen is. Pruimen, perziken, nectarines, zo lekker voor salades, taarten of voor een hartig gerecht als deze. Enjoy!
Het is weer tijd om een lekker ontbijtje met jullie te delen. Ik had van de week weer lekker wat bramen kunnen plukken bij de biologische zelfoogsttuin in Haarlem en daar kan je natuurlijk heel veel lekkere ontbijtjes mee maken. Overnight oats zijn heel makkelijk om te maken, je kan het voor je gaat slapen mengen en in de koelkast zetten & zo heb je in de ochtend meteen een heerlijk ontbijtje. De sumak geeft een lekkere extra smaak aan de havermout en met vers fruit is het ontbijtje helemaal compleet. Wie ga jij binnenkort verwennen met dit heerlijke ontbijtje?
Tijdens het weekend vind ik het heerlijk om wat extra tijd te besteden aan een uitgebreid ontbijtje en zo maakte ik dit weekend deze heerlijke pancakes! Ik kreeg deze week een heerlijk pakket binnen van cleanfoods en probeerde hun pancake mix uit die bestaat uit allerlei gezonde ingrediënten zoals quinoa, chia, haver en boekweitmeel. Daarnaast is de mix suikervrij, koolydraatvrij en glutenvrij, gezond genieten dus! Ik maakte van deze mix heerlijke pancakes met citroen en maanzaad en als extraatje maakte ik nog een huisgemaakte frambozen compote. Happy weekend!
Zin in een lekker gezond ontbijtje? Ik vind een chia pudding als ontbijt echt ideaal. Je kan alles de avond ervoor al voorbereiden, de hele nacht in de koelkast laten staan & de volgende ochtend heb je een heerlijk verrassend ontbijtje!
Hoe ziet jullie ontbijt er vaak uit? Ik ontbijt eigenlijk het meest met een schaaltje yoghurt, granola, vers fruit en een beetje honing. Je hebt een grote keuze aan granola in de supermarkt, maar wat ik altijd jammer vind is dat er vaak zo veel suikers in zitten. Zelf granola maken is super makkelijk, je kan zelf je favoriete ingrediënten toevoegen & het is ook nog eens een stuk goedkoper en gezonder! Ik maakte deze heerlijke granola, lekker met cacao, kokos en amandelen.
Een super lekkere bowl met verse mango en huisgemaakte granola. Je kan natuurlijk jou favoriete granola gebruiken voor dit recept, het zal altijd heerlijk zijn! Ik gebruikte voor dit recept mijn eigen gemaakte granola met cacao, kokos en amandelen. Je kan het recept hier vinden.
Nog eventjes en dan is het vlierbloesem seizoen alweer voorbij, maar gelukkig heb ik flink wat liters siroop gemaakt waardoor ik nog veel gerechtjes kan maken met dit lekkere ingrediënt. Hierbij een heerlijk recept met vlierbloesem voor een relaxte ochtend of om iemand even lekker te verassen met een heerlijk ontbijtje.
Van havermout kan je zo veel lekkere ontbijtjes maken & zo ook deze heerlijke bananen pancakes met blauwe bessen en perzik. In het weekend heb ik altijd wel zin in een uitgebreider ontbijt en bedenk ik graag nieuwe pancake recepten. Dit recept blijft wel echt een van mijn favorieten & met de zoete perziken, blauwe bessen en honing is het echt genieten en ook nog eens gezond!
Heerlijk ontbijtje voor de zondag ochtend, gezonde mini frambozen pancakes met bramen & honing! Als je een keertje wat anders zou willen serveren dan gewone pancakes is dit een leuk ideetje! Het is een soort combinatie van pancakes en poffertjes en doordat de frambozen ook in het beslag zitten zijn ze heerlijk zoet.
Deze rode bieten pancakes zijn verassend lekker! Je zou in eerste instantie rode bieten niet snel linken aan pancakes, maar de smaken zijn echt geweldig! Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. In combinatie met de avocado, munt en citroen wordt het ook nog lekker fris en is het heerlijk om te serveren op een zomerse dag.
Heerlijk broodje voor als lunch. Radijsjes zijn lekker knapperig en pittig van smaak en de combinatie met geitenkaas en gember maakt het helemaal af. TIP: maak van de bladeren die aan de radijsjes zitten een heerlijke pesto & gooi ze niet zo maar weg.
Het is de eerste keer dat ik vlierbloesemsiroop heb gemaakt & wat is het leuk! Hoe geweldig is het dat je iets maakt van bloemen die je gewoon overal kan plukken buiten in de natuur.
Vandaag voelt het voor de eerste keer na de zomer wel echt koud aan buiten. Het regent alweer en het liefst zet ik nu in de ochtend al gezellig de kaarsjes aan binnen om het een beetje gezellig te maken thuis. Op zo’n dag heb ik ook vaak maar zin in 1 ding, en dat is een lekkere kom met soep. Nog even een beetje een nazomerse soep met puntpaprika’s en tomaten om toch nog een beetje het zomerse gevoel in huis te halen. Een van mijn favoriete soepen.