Baileys chocolade mousse met mascarpone room
Zo maak je het
Splits de eieren en klop de eiwitten met de suiker stijf in een vetvrije kom. Klop daarna in een andere kom ook de slagroom stijf
Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie en laat even afkoelen. Giet nu de chocolade beetje bij beetje bij het eigeel terwijl je goed roert met een garde. Voeg als laatst de baileys erbij. Het kan zijn dat er klontjes ontstaan bij het mengsel, zet dan de kom weer au bain-marie op klein vuur en roer tot je een gladde massa hebt
Spatel het mengsel vervolgens door de slagroom en voeg als laatst het opgeklopte eiwit toe. Spatel het eiwit kort door het beslag zodat het mengsel wel luchtig blijft
Giet het mengsel in de gewenste glaasjes en laat voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
Maak voor het serveren de mascarpone room en mix hiervoor de mascarpone met de suiker kort met een mixer tot een gladde massa. Spuit de mascarpone room door middel van een spuitzak op de chocolade mousse of houd een lepel onder de warme kraan en schep een mooie schep uit de mascarpone room. Garneer de chocolade mousse als laatst nog met een beetje cacao poeder
Ingrediënten voor 4 personen
Chocolade mousse
150 g melkchocolade
200 ml verse slagroom
50 ml Baileys
2 eieren
50 g witte basterdsuiker
Mascarpone room
125 g mascarpone
1 el suiker
Garnering
1 el cacao poeder
Benodigdheden
Mixer
Spuitzak