Een fantastisch lekkere cheesecake voor tijdens de paasdagen! Je kan deze cheesecake natuurlijk ook maken zonder paaseitjes en de paaseitjes vervangen door vers fruit of andere chocolaatjes. Maar omdat het dit weekend pasen is, staan die paaseitjes natuurlijk wel erg gezellig op deze cheesecake!
Meer lezenDeze mini tulband cakejes zijn toch zo lekker! En niet alleen heel lekker, maar ook echt een eye catcher om op tafel te zetten. Een tulband cake is altijd een succes om te serveren aan je gasten, maar hoe leuk is het om deze mini tulband cakejes te serveren. Leuk als afsluiter van een brunch of gewoon lekker voor bij de koffie tijdens een speciale gelegenheid.
Meer lezenOeh dit bananenbrood is echt perfect voor de paasbrunch dit weekend! Als toetje, als ontbijt of voor bij de koffie, voor elke gelegenheid een topper om te serveren! In dit bananenbrood heb ik lekker wat overgebleven paaseitjes gestopt, ideaal voor als je nog een berg paaseitjes over hebt. Ook kan je dit recept natuurlijk ook maken na de paasdagen door de paaseitjes te vervangen door bijvoorbeeld wat pure chocolade.
Meer lezenDeze brownies zijn zo lekker, smeuïg en ook nog eens veel gezonder dan normale brownies. De hoofdingrediënten in deze brownie zijn namelijk banaan en avocado. Door de banaan krijgen de brownies ook automatisch een zoetere smaak. Ook heb ik nog wat dadels en een beetje kokosbloesem toegevoegd om te dadels natuurlijk zoeter te maken zonder toegevoegde suikers.
Meer lezenDadel ballen blijven toch wel echt een van mijn favoriete snacks. Voor mijn catering maak ik ook vaak dadel ballen om bij de koffie te serveren. Je kan eindeloos variëren met deze snack. Deze dadel ballen heb ik gemaakt met een vulling van kokos en pindakaas.
Meer lezenTussen de lunch en het avondeten krijg ik vaak zin om te snacken, ken je dat? Ik trek dan vaak alle kastjes open en 9 van de 10 keer is het niet de meest verantwoorde keuze. Deze gezonde havermout koekjes zijn echt een goede oplossing! Binnen 10 minuten heb je het beslag al gemaakt en zo heb je snel een lekkere snack die ook nog eens gezond is. De koekjes kan je ook makkelijk een paar dagen bewaren, hierdoor heb je al voor een paar dagen een verantwoord tussendoortje zonder toegevoegde suikers.
Meer lezenPepernoten of kruidnoten? Officieel zijn pepernoten de soort taai taai koekjes, een van de echte traditionele Sinterklaas lekkernijen. Kruidnoten zijn officieel de knapperige speculaas koekjes die op dit moment wel het meest populair zijn. Tegenwoordig zijn de kruidnoten in alle soorten en smaken verkrijgbaar, ik ben er echt dol op! Kruidnoten worden vaak pepernoten genoemd, maar eigenlijk zijn de pepernoten dus iets heel anders. Stiekem noem ik zelf de kruidnoten ook altijd pepernoten, dus dit recept gebruik ik ook gewoon pepernoten als naam :)
Meer lezenVegan de paasdagen doorkomen? Dat gaat hoe dan ook lukken met deze heerlijke vegan chocolade paastaart! Het lijkt soms nog ingewikkeld om plantaardig te bakken en het is ook zeker even uitproberen, maar als je eenmaal doorhebt waar je eieren voor kan vervangen dan gaat er echt een wereld voor je open! Voor het Better Baking Platform van Kenwood heb ik weer een blog geschreven en dit keer ook over ei vervangers. Ik geef je in deze blog een aantal tips om eieren te vervangen in het bakken met daarbij ook nog leuke tips voor een vegan paasbrunch! De blog vind je hier op Better Baking.
Meer lezenMadeleines blijven zo leuk om te maken! Er zijn niet veel ingrediënten nodig voor madeleines en met deze paar ingrediënten kan je een hoop cakejes maken! Je moet alleen een klein beetje geduld hebben, want het beslag moet wel minimaal 1 uur in de koelkast rusten voordat je de madeleines in de oven kan doen. Doordat het beslag koud is, krijgen de madeleines de mooie ronde buikjes in de oven en dat wil je natuurlijk :)
Meer lezenMadeleines blijven zo leuk om te maken! Er zijn niet veel ingrediënten nodig voor madeleines en met deze paar ingrediënten kan je een hoop cakejes maken! Je moet alleen een klein beetje geduld hebben, want het beslag moet wel minimaal 1 uur in de koelkast rusten voordat je de madeleines in de oven kan doen. Doordat het beslag koud is, krijgen de madeleines de mooie ronde buikjes in de oven en dat wil je natuurlijk :)
Meer lezenEen heerlijke kruidige herfst cheesecake om te bakken tijdens de regenachtige herfstdagen. Van de specerijen in deze cheesecake krijg je weer een lekker warm gevoel van binnen en zijn die regenachtige dagen toch zo vervelend nog niet. Ik bakte deze cheesecake in een hoge springvorm van 18 cm. Maar mocht je deze in een iets grotere springvorm willen bakken kan dat ook altijd. De cheesecake wordt dan iets lager en let er ook op dat de baktijd waarschijnlijk iets korter is dan in dit recept. Eetsmakelijk!
Meer lezenVlierbloesem blijft wel een van mijn favoriete zomerse smaken! Vanaf mei staan de vlierbloesem struiken vaak vol in bloei en dan is het altijd leuk om wat bloesem te plukken en mee naar huis te nemen. Van de bloesem kan je namelijk hele lekkere siroop maken, waar je weer vlierbloesem limonade van kan maken. Ook kan je de siroop gebruiken voor baksels, om die extra lekkere bloemige smaak aan je taart of cake te geven, echt heerlijk!
Meer lezenEen tulband cake bakken is altijd een goed idee! Heerlijk voor bij de koffie, voor als dessert of gewoon lekker tussendoor. Ik maakte deze tulband cake met sinaasappel, gember, witte chocolade en amandelen. Lekker fris, smeuïg van binnen en met een krokante korst.
Meer lezenDeze stapeltaart is niet de gemakkelijkste taart om te bakken, maar als je zin hebt in een uitdaging dan is deze taart het zeker waard! Espresso Martini is echt een van mijn favoriete cocktails om te bestellen na een diner en ik dacht, hoe geweldig zou het zijn om de smaken van Espresso Martini te verwerken in een mooie stapeltaart!
Meer lezenDeze mini chocoladetaartjes zijn zo leuk om te maken! Perfect om je vrienden, familie, geliefde eens mee te verrassen. Ik heb deze chocoladetaartjes gemaakt met een botercrème topping. De botercrème heb ik gemaakt met een basis van Italiaanse meringue. Denk je nou, waar heb je het eigenlijk over? Don’t worry! Op het Better Baking platform van Kenwood heb ik een hele blog geschreven over hoe je deze botercrème stap voor stap maakt. Je kan de blog hier vinden.
Meer lezenVegan bakken lijkt soms nog wel even een uitdaging, maar zodra je een beetje door hebt waar je producten voor kan vervangen, dan valt het allemaal toch best mee :) In deze blog op het Better Baking platform van Kenwood geef ik je een paar tips voor vegan bakken. Ook kan je daar het recept vinden van deze gezonde en heerlijke vegan carrot cake taart!
Meer lezenGezond genieten! Dat kan zeker met deze gezonde courgette cake. In deze cake zitten geen toegevoegde suikers en deze zal je ook zeker niet missen. Door de courgette blijft de cake mooi smeuïg en door de topping van kokosmelk en blauwe bessen krijg je een heerlijke licht zoete smaak. In deze blog op het Better Baking platform van Kenwood geeft ik je een aantal tips om gezonder te bakken zonder suikers. Ben je benieuwd naar het volledige recept van deze courgette cake? Deze kan je hier vinden.
Meer lezenBananenbrood blijft zo’n lekker tussendoortje om te maken. Ik maakte voor dit weekend dit bananenbrood met chocolade omdat mijn zus gezellig op bezoek kwam & dan wilde ik natuurlijk wel iets lekkers in huis hebben! Het is ook ideaal om te maken als tussendoortje voor de hele week. Je kan bij dit recept ook nog wat heerlijke noten of stukjes pure chocolade toevoegen om het nog lekkerder te maken!
Meer lezenWord jij ook nog steeds zo oververhit wakker van de hittegolf in Nederland? Probeer dan eens deze heerlijke yoghurt passievrucht ijsjes, een heerlijk alternatief voor je ontbijt. Je kan ze dan het beste de avond ervoor maken en de hele nacht in de vriezer zetten, zo kan je in de ochtend meteen genieten!
Meer lezenEen heerlijke zomerse taart met geen toegevoegde suikers. Door de combinatie van een dadel bodem, pruimen, appels, citroen, gember en ahoornsiroop is de taart heerlijk zoet van smaak en zijn extra’s suikers ook niet nodig. Ik heb als topping nog wat zwarte en rode bessen toegevoegd die ik nog over had van de biologische tuin in Haarlem en daardoor kreeg de taart ook nog een heerlijk zuurtje erbij. Heerlijk genieten dus!
Meer lezen