Dadel ballen met kokos en pindakaas

 

Een van mijn favoriete snacks!

Prep tijd: 15 min | Totale tijd: 15 minuten

Dadel ballen blijven toch wel echt een van mijn favoriete snacks. Voor mijn catering maak ik ook vaak dadel ballen om bij de koffie te serveren. Je kan eindeloos variëren met deze snack. Deze dadel ballen heb ik gemaakt met een vulling van kokos en pindakaas.

Waarom dadel ballen een van mijn favoriete snacks zijn? Allereerst vind ik dadels natuurlijk super lekker, maar het fijne aan deze snack vind ik ook dat ze niet gebakken hoeven te worden. Hierdoor hoef je alleen de ingrediënten te mengen in je keukenmachine, de ballen te vormen & klaar zijn ze! Snel, makkelijk en ook nog eens lekker gezond.

 
 

Zo maak je ze

  1. Als je eetbare gedroogde bloemen wilt gebruiken, mix dan eerst 2 eetlepels van de kokosrasp met de eetbare gedroogde bloemen in je keukenmachine zodat deze gemixt en fijngesneden worden. Leg vervolgens in en schaaltje.

  2. Verwijder de pitten uit de dadels en leg ze in je keukenmachine.

  3. Voeg 1 el van de kokosrasp toe, de pindakaas en een snuf zout en mix het geheel in je keukenmachine tot alles fijngesneden is.

  4. Maak balletjes van 30 g per stuk en rol ze daarna door de kokosrasp met eetbare bloemen.

  5. Bewaar in een afgesloten bak of vries ze in.

Recept voor 12 dadel ballen

275 g Medjoul dadels

3 el kokosrasp

1 el gedroogde (gouds)bloemen (eventueel, niet noodzakelijk in het recept)

2 el pindakaas

Snuf zout 

Geniet!