Gezonde havermout koekjes met banaan, dadels en chocolade tahini
Zo maak je de koekjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen fijn in een kom.
Snij vervolgens de dadels fijn en voeg deze bij het bananenmengsel.
Voeg nu ook de havermout, kruiden, chocolade tahini en een snuf zout toe en meng het geheel goed door.
Leg een bakpapier op het ovenrooster. Schep met een lepel of ijsschep bolletjes uit het beslag en verdeel deze over een bakpapier. Druk iets plat met tot de gewenste dikte.
Bak de koekjes in de oven voor zo’n 20 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Deze koekjes blijven lekker smeuïg van binnen. Bewaar ze in een afgesloten box op een koele plek en eet ze op binnen een paar dagen of vries ze in.
Recept voor 10 koekjes
2 rijpe bananen
100 g fijne havermout
5 Medjoul dadels
1 tl pumpkin spice kruiden (of te vervangen voor bijvoorbeeld kaneel of koekkruiden)
1,5 el chocolade tahini (of te vervangen door naturel tahini)
Snuf zout