Gezonde havermout koekjes met banaan, dadels en chocolade tahini

 

Lekker en gezond tussendoortje

Prep tijd: 10 min | Baktijd: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten

Tussen de lunch en het avondeten krijg ik vaak zin om te snacken, ken je dat? Ik trek dan vaak alle kastjes open en 9 van de 10 keer is het niet de meest verantwoorde keuze. Deze gezonde havermout koekjes zijn echt een goede oplossing! Binnen 10 minuten heb je het beslag al gemaakt en zo heb je snel een lekkere snack die ook nog eens gezond is. De koekjes kan je ook makkelijk een paar dagen bewaren, hierdoor heb je al voor een paar dagen een verantwoord tussendoortje zonder toegevoegde suikers.

Voor deze koekjes gebruikte ik de chocolade tahini van het merk Koro. Mocht je deze niet kunnen vinden, dan kan je ook altijd naturel tahini gebruiken en eventueel wat cacao poeder toevoegen. Ook kan je als extra altijd lekker wat gehakte noten of rozijnen kunnen toevoegen in het beslag. Allemaal lekker!

 
 

Zo maak je de koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Prak de bananen fijn in een kom.

  3. Snij vervolgens de dadels fijn en voeg deze bij het bananenmengsel.

  4. Voeg nu ook de havermout, kruiden, chocolade tahini en een snuf zout toe en meng het geheel goed door.

  5. Leg een bakpapier op het ovenrooster. Schep met een lepel of ijsschep bolletjes uit het beslag en verdeel deze over een bakpapier. Druk iets plat met tot de gewenste dikte.

  6. Bak de koekjes in de oven voor zo’n 20 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Deze koekjes blijven lekker smeuïg van binnen. Bewaar ze in een afgesloten box op een koele plek en eet ze op binnen een paar dagen of vries ze in.

Recept voor 10 koekjes

2 rijpe bananen

100 g fijne havermout 

5 Medjoul dadels

1 tl pumpkin spice kruiden (of te vervangen voor bijvoorbeeld kaneel of koekkruiden)

1,5 el chocolade tahini (of te vervangen door naturel tahini)

Snuf zout

 

Enjoy!