Huisgemaakte pepernoten (kruidnoten)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter samen met de suiker romig in je keukenmachine.
Voeg vervolgens zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, het zout en melk toe. Kneed dit geheel tot een mooi rond deeg.
Maak van het deeg kleine balletjes van ongeveer 8 gram. Je kan nu ook zelf de grootte van je pepernoten bepalen. Ik vind het altijd lekkerder om iets grotere pepernoten te maken (van 8 gram) maar je kan ook gemakkelijk nu kleinere of grotere maken. Verdeel de balletjes gelijk over een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Zorg wel dat er genoeg ruimte tussen de pepernoten zit, want in de oven zet het deeg nog een beetje uit.
Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven voor zo’n 20 minuten.
Laat de pepernoten afkoelen.
Basisrecept pepernoten (kruidnoten) 50-60 stuks
100 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
100 g donkere basterdsuiker
200 g bloem
1,5 tl bakpoeder
3 tl speculaaskruiden
Snufje zout
1-2 el melk