Soep van geroosterde puntpaprika en tomaat

Vandaag voelt het voor de eerste keer na de zomer wel echt koud aan buiten. Het regent alweer en het liefst zet ik nu in de ochtend al gezellig de kaarsjes aan binnen om het een beetje gezellig te maken thuis. Op zo’n dag heb ik ook vaak maar zin in 1 ding, en dat is een lekkere kom met soep. Nog even een beetje een nazomerse soep met puntpaprika’s en tomaten om toch nog een beetje het zomerse gevoel in huis te halen. Een van mijn favoriete soepen.

Meer lezen
Gefrituurde burrata met een dragon olie, mango gel met garam masala en gemengde tomaatjes

Burrata, een kaassoort die niet meer weg te denken is in deze tijd. En dat snap ik helemaal, want burrata is zo ongelofelijk lekker. Toen ik een tijdje geleden in Spanje was, toen stond er op de kaart van het restaurant een gerecht met gefrituurde burrata, dat moest ik natuurlijk proberen. Ik vond het zo’n leuk idee en ging daar nou ook thuis eens mee aan de slag.

Meer lezen
Tomaten galette met rozemarijn en Italiaanse kruiden

Tomaten galettes zijn echt lekker en makkelijk te maken. Het zijn een soort open taartjes die je kan vullen met allerlei lekkere ingredienten. Voor deze galette heb ik gekozen voor een variatie van verschillende tomaten, heerlijk! De tomaten worden sappig en smaakvol als ze in de oven gebakken worden en de galette geeft een heerlijke knapperige boterige korst. Probeer ze eens, je zult ervan genieten!

Meer lezen
Courgette fritters met mais en feta

Wat een fijn gerecht om te serveren tijdens de zomer! Mocht je een moestuin hebben met courgettes, dan heb je ze op een gegeven moment waarschijnlijk in overvloed. Deze fritters zijn zo gemakkelijk om te maken & met deze opmaak van het bord zet je ook nog eens een culinair bordje op tafel voor je gasten. Heerlijk om te eten als voorgerecht of bijgerecht, maar je kan het natuurlijk ook uitbreiden en serveren als hoofdgerecht, alles kan!

Meer lezen
Broccoli pannenkoekjes met basilicum

Heb je moeite met genoeg groentes binnenkrijgen? Maak dan eens deze heerlijke pannenkoekjes met broccoli! Deze zijn super lekker voor de lunch, maar je kan ze ook gemakkelijk als diner eten. Het beslag kan je ook gemakkelijk van tevoren al goed voorbereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de broccoli even gaar koken, deze pureren en daarna te mengen met de eieren, melk, bloem en kruiden. Het beslag kan je daarna ook bewaren in de koelkast, hierdoor kan je de volgende dag weer genieten van de pannenkoekjes!

Meer lezen
Crème brûlée van burrata en salie

Een crème brûlée van burrata, ja echt waar! Een crème brûlée wordt vaak als desserts gegeten, maar hoe leuk is het om je familie en vrienden te verrassen met dit feestelijke voorgerecht! Door eerst de burrata fijn te malen in je keukenmachine en daarna langzaam te verwarmen met verse salie in de slagroom, krijgt de crème brûlée een hartige smaak in plaats van een zoete smaak die je normaal zou verwachten bij een crème brûlée.

Meer lezen
Okonomiyaki - Japanes pannenkoekjes met een zoete soja saus met sesam

Een crème brûlée van burrata, ja echt waar! Een crème brûlée wordt vaak als desserts gegeten, maar hoe leuk is het om je familie en vrienden te verrassen met dit feestelijke voorgerecht! Door eerst de burrata fijn te malen in je keukenmachine en daarna langzaam te verwarmen met verse salie in de slagroom, krijgt de crème brûlée een hartige smaak in plaats van een zoete smaak die je normaal zou verwachten bij een crème brûlée.

Meer lezen
Aardpeer soep met truffel croutons, dille en prei kiemen

Aardpeer is zo’n groente waar niet zo snel aan gedacht wordt, maar daarom des te leuk om er mee te koken en je vrienden en familie mee te verrassen! Aardpeer heeft een heerlijke wat zoete en nootachtige smaak en in combinatie truffel, tijm en dille krijg je een fantastische smaakcombinatie. Soep is ook heerlijk om te maken als je een etentje geeft, je kan het lekker lang laten koken en in de tussentijd kan je weer verder gaan met de rest van de gerechten. Bon appetit!

Meer lezen
Hartige tompouce met zoete aardappel crème, basilicummayonaise en balsamico

Het ziet er culinair uit en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken! Het enige wat je echt nodig hebt is een spuitzak zodat je de zoete aardappelcrème mooi zigzaggend op de tompouce kan spuiten. Een tompouce is normaal een gebakje en wordt natuurlijk gegeten als er iets te vieren is. Deze hartige tompouce ziet er ook echt feestelijk uit en zet het feestje op tafel.

Meer lezen
Coquilles van koningsoesterzwam met champagne beurre blanc

Coquilles maken van koningsoesterzwammen, wauw echt geweldig! De structuur en smaak van koningsoesterzwammen zijn echt fantastisch. Om het nog beter te maken heb ik als saus bij dit gerechtje een champagne beurre blanc gemaakt, echt culinair genieten dus! Het gerecht bestaat uit verschillende onderdelen dus ik raad je aan om het goed door te lezen voordat je begint met koken.

Meer lezen
Portobello’s met spinazie, brie en een pesto van peterselie en amandelen

Ik ben echt dol op paddenstoelen en maak graag gevulde portobello’s als voorgerecht of als bijgerecht op tafel. Het lekkere aan dit gerecht vind ik de huisgemaakte pesto met peterselie en amandelen. Het is niet ingewikkeld om te maken en je krijgt een verrassende smaak aan de portobello’s. En nog leuker is, binnen een kwartiertje heb je deze portobello’s al voorbereid!

TIP! ze heerlijk te serveren bij een winterse salade van bijvoorbeeld spinazie en geroosterde tomaten. De overgebleven pesto kan je dan ook als dressing gebruiken voor over de salade, heerlijk!

Meer lezen
Kruidige hokkaido pompoensoep met kruidnagel, nootmuskaat, piment en gember

Zin in een heerlijk gezond gerechtje boordevol groente? Dit gerecht is super gezond & ook nog eens makkelijk om te maken. De paprika, ui en tomaatjes kan je de oven in schuiven & in de tussentijd kan je deze heerlijke vulling bereiden. Top gerecht dus als je een drukke dag hebt gehad en niet veel tijd meer hebt om te koken, maar toch gezond wilt eten.

Meer lezen
Rode bieten tartaar met venkel, bieslook en een limoen mayonaise

Heb jij binnenkort een leuk dinertje gepland staan? Of heb je zin om iemand te verrassen met een heerlijk gerechtje? Deze rode bieten tartaar is leuk om te maken & heerlijk van smaak! Rode bieten vind ik altijd zo lekker zoet en met de venkel, bieslook en limoen mayonaise krijg je een lekker fris gerechtje. Je kan voor dit gerecht alle soorten biet gebruiken alleen kan het verschillen per biet hoe lang je deze moet koken. Ik gebruikte voor dit recept de zomer biet van de biologische groenten tuin in Haarlem, deze is ook lichter van kleur dan de rode biet die je misschien gewend bent.

Meer lezen
Vegetarische steak tartaar met peterselie olie een crème van mierikswortel en kerrie

Steak tartaar was altijd wel een favoriet & daarom ben ik een beetje gaan kijken naar manieren hoe je dit zou kunnen vervangen voor een vegetarisch recept & ik vind het goed gelukt! Naast makkelijke en snelle recepten hou ik ook wel van culinair eten op z’n tijd & daar vind ik dit recept ideaal voor! Zo lekker als voorgerechtje voor een etentje met vrienden of familie & lekker een keertje anders dan anders.

Meer lezen