Portobello’s met spinazie, brie en een pesto van peterselie en amandelen

 
IMG_6256 2.jpg

Een heerlijk bij of voorgerecht met huisgemaakte pesto. Ook heerlijk om te serveren bij een winterse salade.

Prep tijd: 15 min | Oventijd: 15 min | Totale tijd: 30 min

Ik ben echt dol op paddenstoelen en maak graag gevulde portobello’s als voorgerecht of als bijgerecht op tafel. Het lekkere aan dit gerecht vind ik de huisgemaakte pesto met peterselie en amandelen. Het is niet ingewikkeld om te maken en je krijgt een verrassende smaak aan de portobello’s. En nog leuker is, binnen een kwartiertje heb je deze portobello’s al voorbereid!

TIP! ze heerlijk te serveren bij een winterse salade van bijvoorbeeld spinazie en geroosterde tomaten. De overgebleven pesto kan je dan ook als dressing gebruiken voor over de salade, heerlijk!

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Begin met het maken van de pesto en mix hiervoor de peterselie, knoflook, parmezaanse kaas, amandelen en olijfolie in een foodprocessor. Maak de pesto verder op smaak met peper en zout

  3. Besmeer de portobello’s met de peterselie pesto en beleg ze vervolgens met spinazie en plakjes brie. Rooster ze vervolgens in het midden van de oven voor circa 15 minuten

  4. Hak als laatst de amandelen grof en besprenkel ze over de portobello’s

Ingrediënten voor 4 portobello’s 

Portobello 

4 portobello’s 

150 g brie 

70 g baby spinazie 

Peper en zout 


Peterselie pesto 

15 g verse peterselie 

1 teentje knoflook 

Handje amandelen (+ extra als garnering) 

10 g parmezaanse kaas 

20 ml olijfolie 

Peper en zout

Geniet!