Portobello’s met spinazie, brie en een pesto van peterselie en amandelen
Een heerlijk bij of voorgerecht met huisgemaakte pesto. Ook heerlijk om te serveren bij een winterse salade.
Prep tijd: 15 min | Oventijd: 15 min | Totale tijd: 30 min
Ik ben echt dol op paddenstoelen en maak graag gevulde portobello’s als voorgerecht of als bijgerecht op tafel. Het lekkere aan dit gerecht vind ik de huisgemaakte pesto met peterselie en amandelen. Het is niet ingewikkeld om te maken en je krijgt een verrassende smaak aan de portobello’s. En nog leuker is, binnen een kwartiertje heb je deze portobello’s al voorbereid!
TIP! ze heerlijk te serveren bij een winterse salade van bijvoorbeeld spinazie en geroosterde tomaten. De overgebleven pesto kan je dan ook als dressing gebruiken voor over de salade, heerlijk!
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Begin met het maken van de pesto en mix hiervoor de peterselie, knoflook, parmezaanse kaas, amandelen en olijfolie in een foodprocessor. Maak de pesto verder op smaak met peper en zout
Besmeer de portobello’s met de peterselie pesto en beleg ze vervolgens met spinazie en plakjes brie. Rooster ze vervolgens in het midden van de oven voor circa 15 minuten
Hak als laatst de amandelen grof en besprenkel ze over de portobello’s
Ingrediënten voor 4 portobello’s
Portobello
4 portobello’s
150 g brie
70 g baby spinazie
Peper en zout
Peterselie pesto
15 g verse peterselie
1 teentje knoflook
Handje amandelen (+ extra als garnering)
10 g parmezaanse kaas
20 ml olijfolie
Peper en zout