Spicy zoete aardappel curry soep met gember en kokos
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en gember. Snij de zoete aardappelen in blokjes en snij de gember fijn. Meng samen in een kom met de kerrie poeder en het citroensap. Verwijder vervolgens de zaadlijst in de rode peper en snij in kleine stukjes. Snipper als laatst de ui en snij de knoflook fijn
Verhit een grote soeppan met een beetje olijfolie en fruit eerst de knoflook en ui kort. Voeg nu de zoete aardappelen, gember en rode peper toe aan de pan en bak even kort mee voor zo’n 5 minuten. Blijf tussendoor wel roeren
Voeg nu het bouillonblokje en kokend water toe aan de pan en laat op een laag pitje koken voor zo’n 20 minuten
Als de zoete aardappel gaar is, pureer dan het geheel met een staafmixer tot een romige soep. Voeg nu de kokosmelk toe en maak de soep nog verder op smaak met zout en peper. Als je van een fijne soep houdt, kan je de soep nog door een zeef halen
Als je de soep gaat opdienen, garneer dan eventueel nog met wat bosui, tuinkers, peterselie en chili vlokken
Ingrediënten voor 4 personen
500 g zoete aardappel
1 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl kerrie poeder
2 cm verse gember
Sap van een halve citroen
100 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
1 liter kokend water
Peper en zout
Olijfolie
Garnering
Bosui
Tuinkers
Peterselie
Chili vlokken