Spicy zoete aardappel curry soep met gember en kokos

 
IMG_7381-2.jpg

Een heerlijke soep om je warm mee te houden deze winter

Prep tijd: 15 min | Kooktijd: 25 min | Totale tijd: 45 min

Een heerlijke soep om je warm mee te houden deze winter! Ik maakte hem gisteren bij het avondeten & vanmiddag ga ik deze soep weer lekker eten voor bij de lunch. Ik maak altijd lekker veel soep om zo een paar dagen af en toe een kopje te nemen. Lekker voor na een winterse wandeling of als je even niet zo veel zin hebt om uitgebreid te koken. 

 
IMG_7380.jpg
IMG_7345.jpg
 

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappelen en gember. Snij de zoete aardappelen in blokjes en snij de gember fijn. Meng samen in een kom met de kerrie poeder en het citroensap. Verwijder vervolgens de zaadlijst in de rode peper en snij in kleine stukjes. Snipper als laatst de ui en snij de knoflook fijn

  2. Verhit een grote soeppan met een beetje olijfolie en fruit eerst de knoflook en ui kort. Voeg nu de zoete aardappelen, gember en rode peper toe aan de pan en bak even kort mee voor zo’n 5 minuten. Blijf tussendoor wel roeren

  3. Voeg nu het bouillonblokje en kokend water toe aan de pan en laat op een laag pitje koken voor zo’n 20 minuten

  4. Als de zoete aardappel gaar is, pureer dan het geheel met een staafmixer tot een romige soep. Voeg nu de kokosmelk toe en maak de soep nog verder op smaak met zout en peper. Als je van een fijne soep houdt, kan je de soep nog door een zeef halen

  5. Als je de soep gaat opdienen, garneer dan eventueel nog met wat bosui, tuinkers, peterselie en chili vlokken

Ingrediënten voor 4 personen

500 g zoete aardappel

1 rode peper

1 ui

2 teentjes knoflook

2 tl kerrie poeder

2 cm verse gember

Sap van een halve citroen

100 ml kokosmelk

1 groentebouillonblokje

1 liter kokend water

Peper en zout

Olijfolie


Garnering

Bosui

Tuinkers

Peterselie

Chili vlokken

Eetsmakelijk!