Romige pastinaaksoep met mosterd
Zo maak je het
Schil de pastinaak en de aardappel en snij daarna samen met de venkel in blokjes. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg daarna de pastinaak, venkel en de aardappel toe en bak deze mee voor een paar minuten. Voeg nu de kokende groentebouillon toe aan de pan en laat het geheel op een laag tot middelhoog vuur koken tot de pastinaak gaar is. Dit duurt zo’n 15-20 minuten.
Pureer het geheel tot een gladde soep en voeg de kookroom en Dijon mosterd toe. Voeg nog een scheutje melk toe tot de soep de dikte heeft die je graag zou willen. Haal de soep eventueel door een zeef als je van een hele fijne soep houdt en maak verder op smaak met peper en zout en eventueel nog een beetje extra mosterd mocht je dat lekker vinden.
Garneer de soep als laatst nog met een beetje verse dille en eventueel korianderzaad.
Ingrediënten voor 4-6 personen
400 g pastinaak
Halve venkel
2 knoflook teentjes
1 grote rode ui (of 2 kleintjes)
1 kruimige aardappel
1 liter groentebouillon
Scheutje (plantaardige)melk
125 ml (plantaardige) kookroom
1 el dijon mosterd
Peper en zout
Garnering
Verse dille
Korianderzaad (eventueel)