Coquilles van koningsoesterzwam met champagne beurre blanc
Zo maak je het
Snij de stammen van de koningsoesterzwammen in schijven van ongeveer 1,5 cm. Bewaar de dakjes van de paddenstoelen voor later. Leg de schijven in een laagje water gemengd met een snufje zout voor ongeveer een uur om te laten intrekken
Na een uur, droog de oesterzwammen met een keukenpapier en kerf twee horizontale en twee verticale lijnen op de bovenkant van de koningsoesterzwammen. Bak daarna de koningsoesterzwammen in een pan met een klontje boter tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn aan beide kanten
Snij ondertussen de dakjes van de paddenstoelen in reepjes en bak kort met de ketjap tot ze mooi gaar zijn. Besprenkel met wat zout en peper
Zo maak je de Champagne beurre blanc
Voor de beurre blanc, maak deze vlak voor het serveren. Je kan de beurre blanc namelijk niet opnieuw opwarmen, dan gaat deze schiften. Snipper de sjalotjes en kook ze gaar in de champagne op laag vuur. Als de champagne voor 1/3 is ingekookt voeg dan de room toe en laat weer inkoken voor de helft
Haal het mengsel door een zeef en doe weer terug in een schone sauspan. Voeg nu al roerend met een garde één voor één blokjes koude boter toe aan de pan. Als alle boter is opgelost voeg dan de kookroom en toe en wat zout en peper naar smaak
Finishing touch
Maak de borden op met een laagje champagne beurre blanc, leg daarop de gebakken dakjes, zeekraal en maak af met de koningsoesterzwammen en eventueel wat affilla cress
Ingrediënten voor 4 personen
Coquilles
3 grote koningsoesterzwammen
Snufje zout
1 tl ketjap
Champagne beurre blanc
200 ml champagne (of cava)
3 sjalotjes
200 g koude ongezouten roomboter
100 ml kookroom
Peper en zout
Garnering
100 g zeekraal
Affilla cress