Hartige tompouce met zoete aardappel crème, basilicummayonaise en balsamico
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bladerdeeg vellen alvast ontdooien
Schil ondertussen de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Kook de zoete aardappel voor zo’n 10-15 minuten tot ze helemaal gaar zijn
Snij ondertussen de bladerdeeg vellen door de midden. Klop het ei kort en besmeer de bladerdeeg met het eimengsel. Besprenkel daarna de helft van de vellen met de sesamzaadjes en een snufje zout, deze worden de bovenkant van de tompouce. Snij ook de cherry tomaatjes door de helft en besprenkel met de balsamico crème en wat zout en peper en leg in een kleine ovenschaal. Bak daarna het bladerdeeg en de cherry tomaatjes in het midden van de oven voor circa 15 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is geworden en de tomaatjes mooi geroosterd zijn
Als de zoete aardappelen gaar zijn, mix het dan met de crème fraîche in een foodprocessor of met een staafmixer tot een gladde massa en maak verder op smaak met peper en zout. Laat even afkoelen en doe het mengsel daarna in een spuitzak en bewaar voor het opdienen
Voor de basilicum mayonaise, mix de basilicum met de mayonaise in een foodprocessor en giet ook de mayonaise over in een spuitzak
Voor het opdienen, spuit de zoete aardappelcrème zigzaggend op de onderste bladerdeeg krokantjes en leg de bovenste bladerdeeg krokant met de sesamzaadjes er bovenop. Spuit op de bovenkant verschillende zoete aardappel toefjes en basilicum mayonaise en maak af met de balsamico tomaten. Besprenkel het geheel nog met wat zout en peper en eventueel nog wat extra basilicum blaadjes
Ingrediënten voor 4 personen
Hartige tompouce
8 vellen bladerdeeg
1 el zwarte sesamzaadjes
1 ei
Zoete aardappelcrème
300 g zoete aardappel
2 el crème fraîche
Peper en zout
Basilicummayonaise
3 el mayonaise
15 g basilicum
Balsamico tomaatjes
4 cherry tomaatjes
1 el balsamico crème
Benodigdheden
2 spuitzakken
Foodprocessor