Aardpeer soep met truffel croutons, dille en prei kiemen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil de aardperen en de zoete aardappel en snij in blokjes. Snipper ook de ui en snij de knoflook fijn. Verhit een soeppan met een scheutje olie en fruit eerst de knoflook en ui kort. Voeg daarna de aardpeer en zoete aardappel toe met de tijm en bak voor zo’n 10 minuten op middelhoog vuur, blijf wel goed roeren tussendoor. Voeg nu de groentebouillon en 1-1,5 liter kokend water toe aan de pan en laat voor zo’n 20-30 minuten op laag vuur koken met de deksel op de pan
Maak ondertussen de croutons en snij hiervoor het brood in kleine stukjes. Leg de broodstukjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met truffelolie en peper en zout. Bak in de oven voor zo’n 10 minuten tot ze lekker knapperig zijn
Als de groentes van de soep mooi gaar zijn, pureer de soep dan fijn met een staafmixer. Als je de soep nog te dik vindt kan je altijd wat extra water toevoegen. Mix als laatst nog met een scheutje kookroom en maak verder op smaak met peper en zout
Maak de borden op en verdeel de soep over de kommen. Leg de croutons erop samen met de prei kiemen en besprenkel als laatst nog met een klein beetje truffel olie, peper en dille
Ingrediënten voor 4 personen
Aardpeer soep
400 g aardperen
300 g paarse zoete aardappel
2 takjes tijm
1 ui
1 knoflook teentje
1 groentebouillon
Scheutje kookroom
Truffel croutons
Paar sneetjes brood
Scheutje truffel olie
Peper en zout
Garnering
Prei kiemen
Verse dille
Truffelolie
Benodigdheden
Staafmixer