Kruidige hokkaido pompoensoep met kruidnagel, nootmuskaat, piment en gember
Zo maak je het
Schil de pompoen en aardappel en snij in blokjes, verwijder bij de pompoen ook de pitten. Snipper ook de ui en snij de knoflook fijn. Verhit een soeppan met een beetje olie en fruit de knoflook en ui kort. Voeg daarna ook de pompoen en aardappel toe en bak samen met de kruiden en verse gember voor ongeveer 5 minuten
Voeg nu een liter kokend water toe met 1 bouillonblokje en laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is. Blijf af en toe wel in de pan roeren
Maak ondertussen de krokantjes en verwarm de oven voor op 200*C. Leg nu 3 bladerdeegvellen op elkaar zodat je twee stapels hebt. Besprenkel je werkblad met een beetje bloem en rol allebei de stapels van 3 lagen bladerdeeg uit met een degroller tot een langwerpige vorm. Snij het bladerdeeg nu in stroken van ongeveer 1,5 cm breed en besmeer met een beetje ei. Besprenkel ze nu met pompoenpitten, sesamzaad en een snufje zout en bak in de oven voor zo’n 10 minuten tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn
Als de pompoen gaar is, pureer dan de soep tot een glad mengsel met een staafmixer. Voeg daarna ook wat room toe en haal de soep door een zeef zodat de soep mooi glad wordt. Maar verder op smaak met peper en zout
Verdeel de soep over de schaaltjes en serveer met de bladerdeeg krokantjes en maak eventueel af met wat affilla en shiso purple cress
Ingrediënten voor 4 personen
1 hokkaido pompoen
1 aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
1 kruiden bouillonblokje
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl gemalen piment
2 cm verse gember geraspt
2 el (plantaardige) room
Peper en zout
Olijfolie
Voor de krokant
6 vellen bladerdeeg ontdooid
1 ei
Handje pompoenpitten
Handje zwarte sesamzaadjes
Eventueel affilla en shiso purple cress als garnering