Rode bieten tartaar met venkel, bieslook en een limoen mayonaise
Zo maak je het
Als je rauwe rode bieten hebt gekocht, was ze eerst en kook ze daarna in ruim water. Als je zomer bieten hebt gekocht duurt het koken zo’n 20-30 minuten, maar als je winterbieten hebt gekocht duurt het koken 1,5 tot 2 uur. Als de bieten gekookt zijn, schil ze daarna en snij in kleine gelijke blokjes
Verwijder de stelen van de venkel en snij deze samen met de knoflook en bieslook fijn. Meng de rode bieten met de venkel en knoflook en kruimel de rijstwafel erdoorheen en maak verder op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie
Voor de limoen mayonaise, mix de eidooiers, azijn, mosterd, limoensap en limoenschil door elkaar. Het is belangrijk dat je nu de zonnebloem olie in een dun straaltje in het midden van de kom gaat mengen terwijl je tegelijkertijd goed en snel blijft roeren. Je merkt nu dat er langzaam een mayonaise ontstaat. Maak nog verder op smaak met peper en zout
Om de tartaars te maken kan je het beste een ronde kookring gebruiken. Schep het mengsel in de kookring en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Verwijder vervolgens de kookring en garneer met de limoen mayonaise, rode bieten kiemen en eventueel affila cress
Ingrediënten voor 4 tartaars
Tartaar
300 g rode bieten (ik gebruikte de zomer biet)
1 knoflook teentje
Halve venkel
1 rijstwafel
Bosje bieslook
Peper en zout
Olijfolie
Limoen mayonaise
2 eidooiers
1 tl azijn
200 ml zonnebloem olie
1 tl mosterd
Peper en zout
Sap en schil rasp van 1 limoen
Garnering
Rode bieten kiemen
Affila cress