Broccoli pannenkoekjes met basilicum
Zo maak je het
Snij de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in zo’n 5-8 minuten.
Snij ondertussen ook alvast de ui, knoflook en de basilicum fijn.
Pureer de broccoli een beetje met de staafmixer, maar zorg dat deze niet helemaal fijn gepureerd is, het is lekker om nog wat grovere stukken in het beslag te hebben voor de bite.
Mix de broccoli met de ui, knoflook, basilicum, bloem, melk en de eieren en mix tot een glad beslag. Maak verder op smaak met peper en zout.
Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de pannenkoekjes op een laag vuur goudbruin aan beide kanten.
Garneer met de kwark, basilicum en gedroogde kruiden.
Ingrediënten voor 9 pannenkoekjes
250 g broccoli
100 g bloem
75 ml (plantaardige) melk
8 g verse basilicum (plus eventueel een beetje extra als garnering)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eieren
3 el (plantaardige) kwark of bijvoorbeeld Griekse yoghurt
Beetje gedroogde tijm of Italiaanse kruiden als garnering
Peper en zout
Olijfolie