Broccoli pannenkoekjes met basilicum

 

Heerlijke gezonde pannenkoekjes met broccoli!

Prep tijd: 20 min | Totale tijd: 30 minuten

Heb je moeite met genoeg groentes binnenkrijgen? Maak dan eens deze heerlijke pannenkoekjes met broccoli! Deze zijn super lekker voor de lunch, maar je kan ze ook gemakkelijk als diner eten. Het beslag kan je ook gemakkelijk van tevoren al goed voorbereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de broccoli even gaar koken, deze pureren en daarna te mengen met de eieren, melk, bloem en kruiden. Het beslag kan je daarna ook bewaren in de koelkast, hierdoor kan je de volgende dag weer genieten van de pannenkoekjes!

 
 

Zo maak je het

  1. Snij de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in zo’n 5-8 minuten.

  2. Snij ondertussen ook alvast de ui, knoflook en de basilicum fijn.

  3. Pureer de broccoli een beetje met de staafmixer, maar zorg dat deze niet helemaal fijn gepureerd is, het is lekker om nog wat grovere stukken in het beslag te hebben voor de bite. 

  4. Mix de broccoli met de ui, knoflook, basilicum, bloem, melk en de eieren en mix tot een glad beslag. Maak verder op smaak met peper en zout.

  5. Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de pannenkoekjes op een laag vuur goudbruin aan beide kanten. 

  6. Garneer met de kwark, basilicum en gedroogde kruiden. 

Ingrediënten voor 9 pannenkoekjes

250 g broccoli

100 g bloem

75 ml (plantaardige) melk

8 g verse basilicum (plus eventueel een beetje extra als garnering)

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eieren

3 el (plantaardige) kwark of bijvoorbeeld Griekse yoghurt

Beetje gedroogde tijm of Italiaanse kruiden als garnering

Peper en zout

Olijfolie



 

Geniet!