Crème brûlée van burrata en salie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Mix de burrata fijn in een foodprocessor of met een staafmixer tot een gladde massa.
Giet de romige burrata in een pannetje en mix samen met de slagroom, een snufje zout en de blaadjes verse salie. Zet op een laag pitje en verhit langzaam, laat het vooral niet koken maar laat de salie langzaam in het roommengsel trekken.
Splits ondertussen de eieren zodat je 5 eidooiers over hebt. Bewaar het eiwit vooral om bijvoorbeeld een lekkere meringue of pavlova te maken :)
Verwijder de salie uit het roommengsel en giet daarna al roerend het roommengsel bij de eidooiers.
Verdeel het crème brûlée mengsel over de schaaltjes en zet de schaaltjes in een grote ovenschaal of een diepe bakplaat. Giet een laagje kokend water in de ovenschaal of bakplaat en schuif in de oven.
Bak de crème brûlée’s in de oven voor zo’n 40-45 minuten, afhankelijk van hoe diep de schaaltjes zijn die je gebruikt hebt.
Voordat je de crème brûlée gaat serveren, besprenkel dan de schaaltjes met een laagje rietsuiker. Karameliseer de suiker vervolgens met de crème brûlée brander.
Knoflook crostini’s
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de knoflook fijn en mix deze met een scheutje olijfolie.
Snij het ciabatta brood in plakken en smeer ze in met de olijfolie en de knoflook. Besprenkel met een snufje zout.
Rooster de crostini’s in de oven voor zo’n 8 - 10 minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig gebakken zijn.
Snij de vijgen in vieren en verdeel over de crème brûlée schaaltjes. Garneer als laatst met de crostini’s, verse tijm en balsamico stroop.
Ingrediënten voor 500 ml crème brûlée (5-6 schaaltjes)
250 g burrata
250 ml slagroom
5 eidooiers
6 grote verse blaadjes salie
Zout
4 el rietsuiker
1-2 verse vijgen
Balsamico stroop
Paar takjes verse tijm
5-6 sneetjes ciabatta/stokbrood
Olijfolie
Benodigdheden
Schaaltjes
Crème brûlée brander