Soep van geroosterde puntpaprika en tomaat

 

Een heerlijk soepje om de zomer weer even in huis te halen

Prep tijd: 20 minuten | Wachttijd: 20 minuten | Totale tijd: 40 minuten

Vandaag voelt het voor de eerste keer na de zomer wel echt koud aan buiten. Het regent alweer en het liefst zet ik nu in de ochtend al gezellig de kaarsjes aan binnen om het een beetje gezellig te maken thuis. Op zo’n dag heb ik ook vaak maar zin in 1 ding, en dat is een lekkere kom met soep. Nog even een beetje een nazomerse soep met puntpaprika’s en tomaten om toch nog een beetje het zomerse gevoel in huis te halen. Een van mijn favoriete soepen.

 
 

Zo maak je de soep

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snij de knoflook en rode ui in stukken en verdeel deze over een bakplaat samen met de puntpaprika’s en de tomaten. Verdeel ook de verse tijm over de groentes en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster dit in de oven voor zo’n 20 minuten tot de groentes mooi geroosterd zijn. 

  3. Doe alle groentes en ingrediënten uit de oven in een pan en zet op een laag vuur. Voeg de tomaten puree en de basilicum toe samen met de twee bouillonblokjes. Giet nu zo’n 1 liter kokend water in de pan tot alles onder water staat. Breng het geheel aan de kook en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout naar wens. 

  4. Giet de soepjes in de glaasjes en besprenkel met een paar gedroogde eetbare bloemetjes. 

Ingrediënten voor 4-6 personen (of meerdere kleine glaasjes zoals op de foto)

2 rode uien

2 knoflook tenen

2 groente bouillon blokjes

1 tl tomaten puree (blik)

750 g tomaten

4 puntpaprika’s

5 g verse tijm

10 g verse basilicum

Olijfolie

Peper en zout

Gedroogde bloemblaadjes



 

Bon appetit!