Soep van geroosterde puntpaprika en tomaat
Zo maak je de soep
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de knoflook en rode ui in stukken en verdeel deze over een bakplaat samen met de puntpaprika’s en de tomaten. Verdeel ook de verse tijm over de groentes en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster dit in de oven voor zo’n 20 minuten tot de groentes mooi geroosterd zijn.
Doe alle groentes en ingrediënten uit de oven in een pan en zet op een laag vuur. Voeg de tomaten puree en de basilicum toe samen met de twee bouillonblokjes. Giet nu zo’n 1 liter kokend water in de pan tot alles onder water staat. Breng het geheel aan de kook en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout naar wens.
Giet de soepjes in de glaasjes en besprenkel met een paar gedroogde eetbare bloemetjes.
Ingrediënten voor 4-6 personen (of meerdere kleine glaasjes zoals op de foto)
2 rode uien
2 knoflook tenen
2 groente bouillon blokjes
1 tl tomaten puree (blik)
750 g tomaten
4 puntpaprika’s
5 g verse tijm
10 g verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout
Gedroogde bloemblaadjes