Gefrituurde burrata met een dragon olie, mango gel met garam masala en gemengde tomaatjes
Zo maak je de dragon olie
Zet alvast een kom met water klaar met de ijsblokjes zodat het water goed koud kan worden.
Laat water koken in een kleine pan en voeg dan de dragon en spinazie toe. Blancheer dit kort voor 15 seconden, giet het water af en leg de kruiden direct in het ijswater.
Knijp de kruiden goed uit en laat daarna nog even uitlekken op een keukenpapier zodat de kruiden zo droog mogelijk zijn. Water mengt namelijk niet goed met olie.
Mix de kruiden samen met de neutrale olie in een blender of foodprocessor.
Giet de olie door een kaasdoek, keukenpapier of theedoek. Dit kan je het beste doen om deze op een zeef te leggen met daaronder een kom die de groene olie opvangt. Laat de olie uitlekken en bewaar de groene olie in een schoon flesje.
Zo maak je de mango gel
Blend de mango samen met het water, het sap van een halve citroen en de garam masala fijn in een blender tot je geen stukjes meer hebt in de puree.
Giet dit in een pannetje en mix dit met de agar agar.
Verhit de mango puree nu langzaam tot deze kookt, en laat op laag vuur voor 1 min koken.
Haal de pan van het vuur en giet de mango puree in een schaaltje of kommetje om te laten opstijven. Dit kan in de koelkast of buiten de koeling.
Als de mango puree opgestijfd is, giet deze dan over in een kleine foodprocessor om te blenden als een gladde gel. Giet deze gel over in een spuitzak of spuitfles en bewaar in de koeling tot gebruik.
Zo maak je de gefrituurde burrata
Laat de burrata uitlekken. Doe dit voorzichtig zodat de burrata niet breekt.
zet 3 bakjes klaar, 1 met een losgeklopt ei, een met bloem gemengd met een snuf zout en eentje met de panko. Paneer vervolgens de burrata twee keer, dus eerst door de bloem, daarna het ei en als laatst door het paneermeel. Paneer de burrata vervolgens nogmaals door het bloem, ei en paneermeel zodat het een dikkere laag heeft en minder snel breekt tijdens het frituren.
Verhit nu wat zonnebloemolie in een pannetje en verhit dit tot 180 graden. Frituur dan de burrata tot goudbruin en laat uitlekken in een keukenpapier. Serveer direct.
Plating
snij de een gedeelte van de tomaatjes in dunne plakken om als een soort carpaccio te leggen waar je de gefrituurde burrata uiteindelijk op legt. Snij dan ook wat gele tomaatjes in plakken en de andere tomaatjes in partjes (zoals op de foto). En garneer het gerecht met de mango gel, radijs cress, dragon olie en tomaatjes.
Ingrediënten voor 4 personen
4 mini burratine’s (kleine burrata bollen van 50 g)
1 ei
40 g bloem
40 g panko
Peper en zout
Dragon olie
Handje verse spinazie
25 g verse dragon
200 ml zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
Paar ijsblokjes
Gel mango en garam masala
200 g mango
50 g water
Sap van een halve citroen
3 g agar agar
1 tl garam masala
Garnering
Gemengde kleine tomaatjes (4 kleine (cherry)tomaatjes per persoon naar keuze)
Radijs cress