Tomaten galette met rozemarijn en Italiaanse kruiden
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snij de rozemarijn fijn.
3. Snij de boter in kleine stukken en voeg deze samen met de bloem, het zout, de rozemarijn en het koud water toe in je keukenmachine (of doe dit met de hand) Meng met een planeetmenger tot een glad deeg.
4. Maak een mooie bol en wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
5. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad.
6. Snij de tomaten in plakken en beleg het deeg met de tomaat. Zorg wel dat je nog een randje overhoudt rondom de galette om deze naar binnen te vouwen over de tomaten heen.
7. Klop het ei op en besmeer de zijkanten van de galette met het eimengsel voor een mooie goudbruine korst. Besprenkel de zijkant en de tomaten met de Italiaanse kruiden.
8. Bak de galette in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20-25 minuten tot het deeg goudbruin is.
Ingrediënten voor 1 galette (25 cm)
250 g bloem (+ wat extra voor op je werkblad)
125 g koude roomboter
80 g koud water
Flinke snuf zout
1 ei om de zijkanten mee te besmeren
Paar takjes verse rozemarijn
4 grote tomaten
Handje met gemengde kleine tomaatjes
1 el Italiaanse kruiden
Benodigdheden
Bakpapier
Keukenmachine (eventueel)