Tomaten galette met rozemarijn en Italiaanse kruiden

 

Heerlijk gerecht voor bij de borrel of als voorgerecht

Prep tijd: 15 min | Wachttijd: 30 minuten |Bak tijd: 30 minuten | Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Tomaten galettes zijn echt lekker en makkelijk te maken. Het zijn een soort open taartjes die je kan vullen met allerlei lekkere ingredienten. Voor deze galette heb ik gekozen voor een variatie van verschillende tomaten, heerlijk! De tomaten worden sappig en smaakvol als ze in de oven gebakken worden en de galette geeft een heerlijke knapperige boterige korst. Probeer ze eens, je zult ervan genieten!

 
 

Zo maak je het

1.     Verwarm de oven voor op 200°C.

2.    Snij de rozemarijn fijn.

3.    Snij de boter in kleine stukken en voeg deze samen met de bloem, het zout, de rozemarijn en het koud water toe in je keukenmachine (of doe dit met de hand) Meng met een planeetmenger tot een glad deeg.

4.    Maak een mooie bol en wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

5.    Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad.

6.    Snij de tomaten in plakken en beleg het deeg met de tomaat. Zorg wel dat je nog een randje overhoudt rondom de galette om deze naar binnen te vouwen over de tomaten heen.

7.    Klop het ei op en besmeer de zijkanten van de galette met het eimengsel voor een mooie goudbruine korst. Besprenkel de zijkant en de tomaten met de Italiaanse kruiden.

8.    Bak de galette in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20-25 minuten tot het deeg goudbruin is.

Ingrediënten voor 1 galette (25 cm)

250 g bloem (+ wat extra voor op je werkblad)

125 g koude roomboter

80 g koud water

Flinke snuf zout

1 ei om de zijkanten mee te besmeren

Paar takjes verse rozemarijn

4 grote tomaten

Handje met gemengde kleine tomaatjes

1 el Italiaanse kruiden

 

Benodigdheden

Bakpapier

Keukenmachine (eventueel)



 

Bon appetit!