Courgette fritters met mais en feta
Zo maak je het
Schil de wortel en rasp met een dunschiller dunne plakken van de wortel. Leg deze in een kommetje en giet de appelazijn erover. Zet even opzij.
Rasp vervolgens de courgette, giet deze over in een vergiet en druk met je handen het sap uit de courgette. Verplaatst de courgette daarna weer naar een grote kom. Mix de mais, eieren, bloem, fijngesneden peterselie en bieslook en de feta (gebrokkeld) toe aan de courgette en mix even door. Maak op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een pan en schep een el van het mengsel in de pan per fritter en bak tot ze aan beiden kanten mooi goudbruin gebakken zijn.
Schep de crème fraîche over in de spuitzak.
Verdeel de fritters over de borden. Ik had zelf 3 fritters per persoon geserveerd, maar dit kan uiteraard ook meer of minder zijn. Spuit 3 toefjes crème fraîche naast de fritters (zie foto) en garneer als laatst met de dukkah, wortelslierten, verse peterslie en nog een beetje peper en zout.
Ingrediënten voor 16 fritters
1 courgette
250 g mais (uit blik)
2 tenen knoflook
3 eieren
100 g bloem
Bosje peterselie (plus extra voor garnering)
Bosje bieslook
200 g feta kaas
1 grote wortel
1 el appelcider azijn (of andere azijn naar keuze)
250 g crème fraîche
Dukkah kruidenmix
Olijfolie
Peper en zout
Benodigdheden
Rasp
Dunschiller
Spuitzak