Rode bieten tartaar met parelcouscous, balsamico en kapper appeltjes

 

Een feestelijk voorgerecht voor tijdens de feestdagen!

Prep tijd: 20 minuten | Totale tijd: 45 minuten

Een leuk voorgerechtje met parelcouscous en rode bieten! Door wat rode bietensap in het water te doen als je de parel couscous kookt kleuren ze geweldig mooi roze. En wat dit gerecht ook zo lekker maakt is het roosteren van de rode biet in balsamico, dit geeft de rode bieten nog een extra heerlijke zoete smaak, zo lekker! 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Snij de rode bieten in kleine gelijke blokjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de rode bieten met balsamico, peper en zout en rooster in de oven voor zo’n 25-30 minuten

  3. Breng ondertussen 1 liter water aan de kook met het rode bietensap. Voeg de parelcouscous toe en kook gaar in zo’n 10-15 minuten. Laat daarna uitlekken

  4. Snij de sjalotjes en kapper appeltjes ook fijn en mix samen met de parelcouscous en rode bieten en maak verder op smaak met peper en zout. Leg een kookring op het bord, schep het mengsel erin en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Haal voorzichtig de kookring van het bord en garneer de rode bieten tartaar met groene radijs kiemen en 1,5 kapper appeltje

Ingrediënten voor 4 personen

Rode bieten tartaar

150 g parelcouscous

10 kapper appeltjes

4 gekookte rode bieten

Scheutje balsamico

2 sjalotjes

3 el rode bietensap

Peper en zout


Garnering

Groene radijs kiemen

6 kapper appeltjes


Benodigdheden

kookring

 

Eetsmakelijk!