Rode bieten tartaar met parelcouscous, balsamico en kapper appeltjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de rode bieten in kleine gelijke blokjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de rode bieten met balsamico, peper en zout en rooster in de oven voor zo’n 25-30 minuten
Breng ondertussen 1 liter water aan de kook met het rode bietensap. Voeg de parelcouscous toe en kook gaar in zo’n 10-15 minuten. Laat daarna uitlekken
Snij de sjalotjes en kapper appeltjes ook fijn en mix samen met de parelcouscous en rode bieten en maak verder op smaak met peper en zout. Leg een kookring op het bord, schep het mengsel erin en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Haal voorzichtig de kookring van het bord en garneer de rode bieten tartaar met groene radijs kiemen en 1,5 kapper appeltje
Ingrediënten voor 4 personen
Rode bieten tartaar
150 g parelcouscous
10 kapper appeltjes
4 gekookte rode bieten
Scheutje balsamico
2 sjalotjes
3 el rode bietensap
Peper en zout
Garnering
Groene radijs kiemen
6 kapper appeltjes
Benodigdheden
kookring