Vegan chocolade stapeltaart met paaseitjes
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 175 graden met boven en onderwarmte.
2. Mix eerst alle droge ingrediënten in je keukenmachine of met een garde. Voeg nu beetje voor beetje de plantaardige melk toe tot alles goed is opgenomen. Voeg nu ook de appelmoes, appelcider azijn, het vanille extract en de gesmolten kokosolie toe aan het beslag.
3. Als je springvormen hebt met een losse bodem, bedek deze bodem dan eerst met bakpapier. Vet vervolgens beide vormen helemaal in met plantaardige boter of met bakspray. Bak de taarten vervolgens in de oven voor zo’n 35 minuten tot ze helemaal gaar zijn. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
4. Maak ondertussen de botercrème. Zet alvast 1 espresso en laat goed afkoelen. Smelt ook de chocolade au bain-marie en laat ook afkoelen. Mix daarna de plantaardige boter luchtig in je keukenmachine. Zeef de poedersuiker en voeg deze beetje bij beetje toe aan de boter. Voeg daarna de gesmolten chocolade en espresso toe en mix tot een glad geheel. Doe de botercrème in een spuitzak.
5. Spuit op allebei de taarten toefjes van de vegan botercrème en leg de taarten op elkaar. Versier de bovenste laag nog met verse blauwe bessen, vegan paaseitjes en een paar takjes verse tijm.
Ingrediënten voor 1 stapeltaart
250 ml plantaardige melk
100 g appelmoes zonder suiker
Scheutje appelcider azijn
Scheutje vanille extract -naar recept
100 ml gesmolten kokosolie
200 g bloem
50 g cacao poeder
100 g kristalsuiker
16 g bakpoeder
Snuf zout
Vegan botercrème
200 g plantaardige boter (kamertemperatuur)
50 g vegan pure chocolade
60 g poedersuiker
1 espresso shot
Topping
Vegan paaseitjes
Blauwe bessen
Verse tijm takjes
Benodigdheden
Keukenmachine
2 springvormen van 18 cm doorsnede
1 spuitzakMadeleine vormpjes