Citroen Madeleines met pure chocolade en amandel

 

Heerlijk voor bij de koffie!

Prep tijd: 30 min | Baktijd: 12 minuten | Wachttijd: 1 uur |

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Madeleines blijven zo leuk om te maken! Er zijn niet veel ingrediënten nodig voor madeleines en met deze paar ingrediënten kan je een hoop cakejes maken! Je moet alleen een klein beetje geduld hebben, want het beslag moet wel minimaal 1 uur in de koelkast rusten voordat je de madeleines in de oven kan doen. Doordat het beslag koud is, krijgen de madeleines de mooie ronde buikjes in de oven en dat wil je natuurlijk :)

Probeer ook eens deze chocolade madeleines met pistache en rozenblaadjes, zo lekker!

 
 

Zo maak je het

Het volledige recept vind je hier op het Better Baking Platform van Kenwood

Voor 20-24 madeleines

  • 2 eieren

  • 90 gr suiker

  • 1 tl vanille extract

  • 120 gr bloem

  • 4 gr bakpoeder

  • 90 gr ongezouten boter

  • Rasp van 1 citroen

  • Snufje zout

Topping

  • 75 gr pure chocolade

  • 50 gr ongezouten amandelen

Benodigdheden

  • Spuitzak

  • Madeleine vormpjes

Geniet!