Chocolade bananenbrood met boekweit
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180*C
Breek de 4 bananen in stukjes en leg in een kom. Voeg de dadels toe en mix met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg het speltmeel en boekweitmeel toe en roer alles kort door elkaar. Mix nu alles met een mixer op hoge stand en voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag. Voeg als laatst ook het cacao poeder en vanille extract toe en mix alles nog goed door elkaar
Vet een cakevorm in en stort het mengsel in de vorm. Snij de laatste banaan doormidden en leg op het bananenbrood en bestrooi eventueel met boekweit. Bak het brood in het midden van de oven voor zo’n 35-45 minuten. Om te kijken of het bananenbrood gaar is kan je met een saté prikker erin prikken en als deze er weer schoon uitkomt is het brood gaar, eetsmakelijk!
Ingrediënten voor 1 bananenbrood
5 rijpe bananen (4 voor in het beslag + 1 voor op het brood)
100 g speltmeel
150 boekweitmeel
8 dadels (pit verwijderd)
1 tl vanille extract
2 tl bakpoeder
3 eieren
2 el rauw cacao poeder
(plantaardige) boter voor het invetten
Eventueel boekweit als garnering