Het perfecte paasbrunch bananenbrood
Zo maak je het bananenbrood
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prak de bananen fijn en mix deze met de suiker.
Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe en mix even goed door.
Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, een snufje zout en het vanille extract toe aan het beslag en mix goed door.
Snij de abrikozen en chocolade eitjes fijn en voeg deze toe aan het beslag.
Vet de cake vorm in en bedek deze eventueel met bakpapier zodat je het bananenbrood er uiteindelijk makkelijk uit kan halen.
Stort het deeg in de vorm en bak het bananenbrood in de oven voor zo’n 50-55 minuten tot deze gaar is. Je kan dit checken door een houten prikker in de cake te prikken. Als deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
Topping
Snij de frambozen en aardbeien door de helft en snij de amandelen en abrikozen fijn.
Schep 1 eetlepel yoghurt of kwark op het bananenbrood.
Garneer met de gedroogde abrikozen, amandelen, 2 halve aardbeien, 2 halve frambozen en wat atsina cress of verse tijm.
Ingrediënten voor 1 banenbrood (10 plakken)
3 rijpe bananen
250 g zelfrijzenbakmeel
1 tl bakpoeder
100 g suiker
handje chocolade paaseitjes
100 g gedroogde abrikozen
1 tl vanille extract
3 eieren
Snuf zout
Topping
Griekse yoghurt of bijvoorbeeld kwark (naar keuze)
Gedroogde abrikozen (fijngesneden)
Geroosterde amandelen (fijngehakt)
Verse frambozen
Verse aardbeien
Atsina cress of bijvoorbeeld wat verse tijm
Benodigdheden
Mixer
Cakevorm (25 cm)