Mini citroen maanzaad tulband cakejes met frambozen en roomkaas
Zo maak je deze mini tulband cakejes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de suiker met de zonnenbloemolie. Voeg daarna het ei toe en mix goed door.
Voeg nu beetje bij beetje het bakmeel met het zout toe en mix tot een glad beslag.
Voeg nu de karnemelk langzaam toe en vervolgens het citroen rasp en sap. Mix als laatst nog het maanzaad door het beslag heen.
Snij de frambozen klein en besprenkel deze met wat bakmeel, mix door elkaar.
Vet de vormpjes in met bakspray of boter en verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze niet te ver, want je gaat nu de frambozen nog verdelen over de vormpjes en druk deze voorzichtig in het beslag in de vormpjes. Ook zal het beslag zal nog rijzen in de oven dus zorg dat de vormpjes niet te vol zitten.
Bak de cakejes in de oven voor zo’n 25-30 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Laat ze afkoelen.
Topping
Mix de roomkaas met de roomboter en poedersuiker tot een gladde crème.
Giet de crème in een spuitzak en spuit kleine toefjes op de tulband cakejes.
Snij de frambozen door de helft en leg deze op de roomkaas topping.
Garneer als laatst nog met de verse tijm en rozenblaadjes.
Ingrediënten voor 8 tulband cakejes
140 g zelfrijzend bakmeel (+ een beetje extra voor de frambozen)
50 g suiker
1 citroen (rasp en sap)
1 ei
snufje zout
40 ml karnemelk
25 ml zonnebloemolie
2 el maanzaad
100 g frambozen
Topping
50 g roomkaas
50 g zachte roomboter
50 g poedersuiker
8 verse frambozen
Takjes verse tijm
Gedroogde rozenblaadjes (eventueel)
Benodigdheden
Mixer
Mini tulband cake vormen (siliconen)
Spuitzak