No-bake cheesecake - paastaart met witte chocolade
Zo maak je het
1. Smelt de roomboter in een pannetje.
2. Mix de digestive koekjes tot fijne kruimels in een foodprocessor en voeg al mixend de gesmolten boter toe.
3. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier. Spray de zijkanten in met bakspray en bedek de zijkanten van de springvorm ook met bakpapier. Knip hiervoor stroken uit het bakpapier en bedek hiermee de binnenkant mee.
4. Stort de kruimels in de springvorm en druk goed aan tot een mooie strakke bodem.
5. Smelt daarna de witte chocolade au bain-marie en laat even afkoelen.
6. Klop ondertussen de roomkaas samen met de slagroom tot een stevig beslag in je keukenmachine. Voeg daarna ook de witte chocolade toe en klop tot een luchtig en stevig beslag.
7. Stort het beslag in de springvorm en verdeel de vulling goed over de vorm. Maak daarna de bovenkant van de taart glad met behulp van je pannenlikker.
8. Zet de cheesecake in de koeling voor minimaal 4 uur om goed op te stijven.
Garneringstip
Je hebt nu een basis gemaakt van een no-bake cheesecake. Het leuke is nu natuurlijk om de taart nog te versieren met een topping naar keuze. Ik maakte van deze cheesecake een vrolijke paastaart, versierd met paaseitjes. Klop voor deze topping de roomkaas op met de slagroom en suiker en schep dit over in een spuitzak. Spuit toefjes aan de buitenkant van de cheesecake en verdeel hier de paaseitjes overheen. Garneer als laatst eventueel nog met de atsina cress.
Ingrediënten voor 1 taart (22 cm)
400 g roomkaas
200 g witte chocolade
175 g slagroom
Bodem
200 g digestive koekjes
80 g ongezouten roomboter (gesmolten)
Garneringstip
75 g roomkaas
50 g verse slagroom
1 el kristalsuiker
Paaseitjes
Eventueel atsina cress
Benodigdheden
Springvorm met losse bodem (diameter 22 cm)
Spuitzak