Vegan chocolade truffels met dadels, kokos, pecannoten en zeezout

 

Een tè lekkere gezonde snack voor tussendoor

Prep tijd: 30 min | Wachttijd: 30 minuten | Totale tijd: 1 uur

Ik ben echt een chocolade liefhebber en het liefste eet ik elke dag een lekker stukje chocolade. Nu ben ik steeds weer een beetje opzoek naar een gezondere snack voor tussendoor in plaats van maar alleen die chocolade, die nooit bij 1 stukje blijft natuurlijk. Nu ben ik ook echt dol op dadels en deze vegan truffels met dadels in combinatie met kokos, pecannoten, pure chocolade en zeezout zijn echt goddelijk lekker en net even wat gezonder.

Het leuke is, je kan deze truffels ook goed invriezen. Maak vooral lekker een grote batch en vries een groot gedeelte dan in. Zo heb je altijd wat lekkers in huis, ook als er onverwachts bezoek komt en je toch iets lekkers wilt geven voor bij de koffie.

 
 

Zo maak je ze

  1. Als de dadels nog hard zijn, week ze dan even voor zo’n 15 minuten in kokend water om ze wat zachter te maken. Zorg dat er geen pitten meer in de dadels zitten.

  2. Mix nu de dadels met de kokos, kokosmelk, pecannoten en een snuf zeezout in een foodprocessor tot een plakkerig deeg.

  3. Rol van het deeg balletjes in de gewenste grootte.

  4. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en haal de balletjes een voor een door de gesmolten chocolade. Ik gebruik hiervoor altijd een vork.

  5. Leg ze op een plaat met een bakpapier en besprenkel de truffels met het zeezout en wat kokosrasp.

  6. Laat ze opstijven in de koeling voor 30 minuten. Je kan ze hierna bewaren in de koelkast of invriezen.

Ingrediënten voor 16 truffels

250 g dadels

140 g geraspte kokos

60 ml kokosmelk

30 g pecannoten

Snuf zeezout

100 g (vegan) extra pure chocolade

Zeezout en kokosrasp voor garnering

Geniet!