Vlierbloesemtaart met mascarpone room en citroen

 

Een heerlijke frisse cake taart met vlierbloesem

Prep tijd: 20 min | Baktijd: 1 uur | Wachttijd: 15 uur |

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Vlierbloesem blijft wel een van mijn favoriete zomerse smaken! Vanaf mei staan de vlierbloesem struiken vaak vol in bloei en dan is het altijd leuk om wat bloesem te plukken en mee naar huis te nemen. Van de bloesem kan je namelijk hele lekkere siroop maken, waar je weer vlierbloesem limonade van kan maken. Ook kan je de siroop gebruiken voor baksels, om die extra lekkere bloemige smaak aan je taart of cake te geven, echt heerlijk!

 
 

Zo maak je het

Lees het volledige recept hier op Better Baking platform van Kenwood

Vlierbloesemtaart

  • 250 gr bloem

  • 200 gr kristalsuiker

  • 250 gr ongezouten roomboter

  • 4 eieren

  • 2 citroenen (rasp en sap)

  • 5 gr baking soda

  • 50 ml vlierbloesemsiroop (+100ml extra om de taart te infuseren)

  • 40 gr volle yoghurt

  • 250 gr mascarpone

  • 75 gr poedersuiker

Enjoy!