Espresso Martini stapeltaart

 

Een echte parel voor op tafel!

Prep tijd: 1,5 uur | Baktijd: 35 minuten | Wachttijd: 2 uur |

Totale tijd: 2,5 uur

Deze stapeltaart is niet de gemakkelijkste taart om te bakken, maar als je zin hebt in een uitdaging dan is deze taart het zeker waard! Espresso Martini is echt een van mijn favoriete cocktails om te bestellen na een diner en ik dacht, hoe geweldig zou het zijn om de smaken van Espresso Martini te verwerken in een mooie stapeltaart!

Deze taart bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Het bakken van de 3 taartlagen, het maken van de botercrème en het maken van de karameldrip. De karameldrip moet 2 uur afkoelen voordat je deze kan gebruiken, dus mocht je deze taart willen gaan bakken dan is het handig om met dit onderdeel te beginnen.

 
 

Zo maak je het

Lees het volledige recept hier op Better Baking platform van Kenwood

Ingrediënten voor het taartbeslag (3 taartlagen van 18 cm)

275 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)

375 g bloem

35 g cacaopoeder

375 ml karnemelk

7 g bakpoeder

5 eieren (op kamertemperatuur)

400 g suiker

60 g maizena

6 el Kahlúa

Mokka boontjes

Botercrème

4 eieren

75 g suiker

Citroensap

Snuf zout

200 g kristal suiker

80 ml water

450 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur

50 ml espresso (afgekoeld)

Karamel drip

200 g kristalsuiker

125 ml slagroom

90 g roomboter kamertemperatuur

Snufje zout

Geniet!