Versgebakken pita broodjes
Ingrediënten voor 4 pita broodjes
250 g tarwe bloem (of ander meel/bloem)
1 el olijfolie
3,5 g droge gist
150 ml lauwwarm water
1 tl zout
Zo maak je het
Meng het lauwwarm water met de gist en laat een paar minuten staan. Meng vervolgens het bloem met zout en olijfolie. Voeg nu langzaam het water met gist erbij en kneed tot een mooie deegbal.
Bestuif je keukenblad met wat bloem en kneed het deeg nog een paar minuten door. Pak een grote kom en bestuif een beetje met bloem, leg vervolgens de deegbal erin en laat voor een uur rijzen op een warme plek met een vochtige theedoek eroverheen.
Na een uur, verwarm de oven op 230*C. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak van elk deegstuk een mooi rond balletje. Rol ze vervolgens uit tot ronde broodjes van ongeveer 0.5 cm dik. Bak ze in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin gekleurd zijn. Als je blijft kijken kan je zien hoe de broodjes helemaal bol worden na een paar minuten.