Versgebakken pita broodjes

 
1A197E90-EC95-465C-94B0-93ACE85C868D.JPG

Heerlijk huisgemaakte pita broodjes, makkelijk & leuk om te maken

Prep tijd: 15 min | Rijs tijd: 1 uur | Oven tijd: 10 min | Totale tijd: 1 uur en 25 min

Zoals beloofd, het recept voor pita broodjes! Pita broodjes kan je maken in veel verschillende varianten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig & als het deeg een uur aan het rijzen is kan je lekker gaan relaxen of alvast beginnen aan de rest van het eten.

Nog een TIP voor de pita broodjes: zet je oven zo heet mogelijk, hierdoor gaan de broodjes goed bol staan. Mijn oven gaat maar tot 220*C, maar als die van jou nog iets heter kan, zet hem zeker hoger

Ingrediënten voor 4 pita broodjes

250 g tarwe bloem (of ander meel/bloem)

1 el olijfolie

3,5 g droge gist

150 ml lauwwarm water

1 tl zout

Zo maak je het

  1. Meng het lauwwarm water met de gist en laat een paar minuten staan. Meng vervolgens het bloem met zout en olijfolie. Voeg nu langzaam het water met gist erbij en kneed tot een mooie deegbal. 

  2. Bestuif je keukenblad met wat bloem en kneed het deeg nog een paar minuten door. Pak een grote kom en bestuif een beetje met bloem, leg vervolgens de deegbal erin en laat voor een uur rijzen op een warme plek met een vochtige theedoek eroverheen. 

  3. Na een uur, verwarm de oven op 230*C. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak van elk deegstuk een mooi rond balletje. Rol ze vervolgens uit tot ronde broodjes van ongeveer 0.5 cm dik. Bak ze in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin gekleurd zijn. Als je blijft kijken kan je zien hoe de broodjes helemaal bol worden na een paar minuten.

Eetsmakelijk!