No knead bread
Zo maak je het
Mix een een grote kom de tarwebloem, gist en zout en mix door elkaar. Voeg daarna beetje bij beetje het water toe en mix met een pollepel tot alles goed gemengd is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minstens 12 uur rijzen op een warme plek
Na 12 uur, als het deeg verdubbeld is en vol zit met luchtbellen is het deeg goed. Stort het deeg op een met meel bestoven keukenblad en vouw de zijkanten van het brood naar het midden tot je een mooie ronde deegbal krijgt. Je kan het deeg daarna omdraaien en nog even voorzichtig over het keukenblad rollen tussen je handpalmen om het deeg nog mooier te vormen
Bestuif een schone theedoek met flik wat meel en laat het deeg nu nog 2 uur hierin rijzen door de theedoek dicht te vouwen
Verwarm na 1,5 uur de oven alvast voor op 220*C met de Dutch oven of braadpan erin zodat het alvast goed kan opwarmen
Na 2 uur, leg het deeg met de naad naar onderen op bakpapier en snij met een scherp mes de bovenkant voorzichtig in, in de vorm van een kruis. Leg het deeg met bakpapier in de Dutch oven of braadpan en doe de deksel er terug op
Bak het brood eerst voor 30 minuten in de oven met de deksel op de pan. Na 30 minuten, bak het brood nog 10 minuten zonder deksel zodat het brood mooi bruin van kleur wordt
Ingrediënten voor 1 brood
400 g tarwebloem
3 g droge gist
5 g zout
300 ml lauwwarm water (37*C)