Appel pruimentaart met gember met een bodem van dadels
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170*C. Vet ook alvast een springvorm van 20 of 23 cm in met een beetje boter of bakspray en beleg de onderkant met bakpapier
Week de dadels 10 minuten in heet water water en laat daarna goed uitlekken
Maal tussendoor 100 gram van de havermout fijn in een foodprocessor tot je een dun meel hebt en mix daarna samen met de dadels, 100 gram van de amandelmeel, appelmoes een snuf zout, kaneel en 2 eieren tot een mooi deeg
Stort het deeg in de springvorm en verdeel goed over de bodem. Mix daarna de monchou met het laatste ei samen en verdeel ook op de bodemlaag
Zet een pan op het vuur en laat de kokosolie smelten. Snij daarna de appel in kleine stukjes en de pruimen in partjes. Mix de appel stukjes met het citroensap en 2 cm fijngesneden gember. Verdeel de appelstukjes eerst over de roomkaas en verdeel daarna de pruim als een waaier over de appels. Meng daarna de laatste 50 gram havermout en 50 gram amandelmeel met de kokosolie tot een kruimeldeeg en verdeel over de pruimen
Bak daarna de taart in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten en laat daarna goed afkoelen. Zet daarna de taart nog voor 4 uur in de koelkast, hierdoor kan de monchou nog goed opstijven en wordt de taart steviger
Ingrediënten voor 12 taart puntjes
150 g havermout
80 g dadels zonder pit
150 g amandelmeel
100 g appelmoes zonder suiker
3 eieren
200 g monchou (roomkaas)
2 cm verse gember
2 el kaneel
Sap van een halve citroen
2 appels
8 pruimen
2 el kokosolie
2 el ahoornsiroop of honing
Boter of bakspray voor het invetten
Snuf zout