Vegan pompoen bananenbrood met tahini en cranberry’s
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180*C.
Schil de flespompoen en snij in blokjes. Kook de pompoen in 10 minuten gaar, giet af en pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
Mix het lijnzaad met het water en zet voor 10 minuten aan de kant zodat het goed kan intrekken.
Meng ondertussen in een grote kom het havermeel, havermout, baking soda, bakpoeder en zout. Prak in een andere kom de banaan tot een smeuïge massa en meng samen met het lijnzaad, pompoen puree, tahini en appelciderazijn. Mix daarna beetje bij beetje met een mixer het bananen mengsel bij de droge ingrediënten en mix voor een paar minuten tot je een gladde massa hebt. Voeg als laatst nog de cranberry’s toe aan het beslag en meng even kort door elkaar.
Vet een cakeblik in met plantaardige of normale boter en stort het beslag in de vorm. Bestrooi als laatst nog wat havermout en de pompoenpitten op de cake en bak de cake voor 50-60 minuten in het midden van de oven.
Laat de cake eerst nog 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Ingrediënten voor 1 bananenbrood
200 g flespompoen
2 rijpe bananen
180 g havermeel (gemalen havermout)
40 g havermout
2 el lijnzaad gemalen
6 el water
1 el appelciderazijn
1 tl baking soda
2 tl bakpoeder
2 el tahini
1,5 handje cranberry’s
1 handje pompoenpitten
(plantaardige) boter voor het invetten
Snuf zout