Zoete aardappel brownies

 
IMG_4385.JPG

Brownies met zoete aardappel? Jazeker & ze zijn super lekker en gezond!

Prep tijd: 20 min | Oven tijd: 25-30 min | Totale tijd: 50 min

Zo lekker! Gisteren maakte ik deze heerlijke zoete aardappel brownies met pure chocolade. Zo lekker voor bij de koffie of als gezondere snack tussendoor. Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gemaakte brownies in huis?

Voor dit recept gebruikte ik rauw cacao poeder. Maar wat is nou het verschil tussen rauw cacao poeder en de normale? Iedereen kent cacao natuurlijk als het hoofdingrediënt voor chocolade. Normaal wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. Volgens kenners bevat rauwe cacao heel veel goede voedingsstoffen in grote hoeveelheden, die verloren zouden zijn gegaan als je de cacao verhit. Denk aan antioxidanten, diverse mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom maar ook aan omega 6-vetzuren en diverse vitamines. Het algemene cacaopoeder die je gewoon bij elke supermarkt kan kopen is gebrand. Dit betekent dat de cacaonibs (cacaoboon) verhit en daarna pas gemalen geworden tot poeder. Deze verhitting leidt er toe dat veel mineralen en enzymen verloren gaan. Daarom kies ik in mijn recepten altijd voor het rauwe cacao poeder en koop die bij de bio afdeling in de supermarkt.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180*C

  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook in een pan met water tot ze gaar zijn, laat ze uitlekken en pureer tot een gladde massa

  3. Smelt de chocolade au bain-marie met de kokosolie. Als de chocolade gesmolten is, mix het samen met de zoete aardappel, tarwebloem, cacao poeder, bakpoeder en zout in een grote kom

  4. Voeg nu ook de eieren erbij en mix met een mixer op een hoge stand voor een paar minuten

  5. Voeg een handje vol pecannoten in het beslag en roer nog een keer goed door

  6. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en besprenkel met kokosrasp en de rest van de pecannoten en bak in het midden van de oven voor ongeveer 25-30 minuten

Ingrediënten voor 15 stuks

300 g zoete aardappel

25 g rauw cacao poeder

65 g tarwebloem

1 tl bakpoeder

3 eieren

150 g pure chocolade 

2 handjes pecannoten

2 el kokosrasp 

2 tl kokosolie

Snuf zout

Geniet!