Geroosterde auberigne met za’atar, lebaneh en rode bieten chips
Zo maak je het
Begin met het maken van de labneh. Leg hiervoor een vergiet op een kom en leg hier overheen een vochtige kaas- of theedoek. Giet vervolgens de Griekse yoghurt in de doek en draai de doek dicht. Op deze manier zal de Griekse yoghurt uitlekken en hou je uiteindelijk een dikke yoghurt over. Laat de Griekse yoghurt het liefst zo lang mogelijk staan zo krijg je het beste resultaat. Maak deze dus bijvoorbeeld in de avond een dag voor je het gerecht gaat serveren
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de rode bieten in hele dunne plakjes. Besprenkel met wat zout en leg in wat keukenpapier voor 15 minuten zodat het vocht uit de rode bieten zal trekken. Verspreid de rode bieten schijfjes vervolgens op een bakplaat en bak in de oven voor zo’n 10-15 minuten tot ze mooi krokant gebakken zijn
Snij in de tussentijd de knoflook fijn en mix de olijfolie en de za’atar. Laat even staan om in te trekken
Snij de aubergines door de helft en kerf horizontale en verticale lijnen in de binnenkant. Besmeer vervolgens elke binnenkant van de aubergines goed met het mengsel
Zet de oven vervolgens op 200 graden als je klaar bent met de rode bieten chips
Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier en besprenkel nog met een beetje zout en peper. Rooster in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot ze mooi goudbruin geroosterd zijn
Finishing touch
Mix de labneh met citroensap en een beetje zout en peper en serveer met de aubergine en rode bietenchips. Garneer eventueel nog verder met wat rode bieten poeder, extra za’atar en cress
Ingrediënten voor 4 personen
Geroosterde aubergine
2 aubergines
50 ml olijfolie
2 tl za’atar
1 teentje knoflook
Peper en zout
Labneh
500 g Griekse yoghurt
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Rode bieten chips
2 rauwe rode bieten
Olijfolie
Snufje zout
Garnering
Rode bieten poeder
Affilla cress
Za’atar