Gepofte knolselderij met Ras el Hanout, kurkuma en peterselie

 

Een gerecht om gezellig te delen met elkaar

Prep tijd: 15 min | Oventijd: 3 uur | Totale tijd: 3 uur en 15 minuten

Dit gerecht is echt een heerlijk gerecht om op tafel te zetten en met iedereen te delen. Ik vind knolselderij al een geweldige groente om te zien en ik vind het altijd echt een feestelijk gevoel om een hele knolselderij op tafel te zetten. Heerlijk gegaard in de oven voor 3 uur waardoor de kruiden ook heerlijk in de knolselderij trekken, echt genieten!

 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor oven voor op 170 graden

  2. Snij de peterselie en knoflook fijn en mix samen met de Ras el Hanout, kurkuma en olijfolie en maak verder op smaak met peper en zout

  3. Verwijder de wortels van de knolselderij en leg de knolselderij  vervolgens op een stuk aluminiumfolie. Giet het kruidenmengsel over de knolselderij en pak de knolselderij nu in met het aluminiumfolie

  4. Pof de knolselderij in het midden van de oven voor zo’n 3 uur tot deze helemaal gaar is. Om te checken of de knolselderij helemaal gaar is kan je er iets scherps in steken. Als dit soepel gaat is de knolselderij klaar

  5. Serveer te knolselderij nog met wat extra peterselie en giet de overgebleven kruidenolie uit het aluminiumfolie nog een keer over de knolselderij

Ingrediënten voor 1 knolseldeij

2 tl Ras el Hanout

1 tl kurkuma

Handje peterselie + extra als garnering

2 teentjes knoflook

20 ml olijfolie

Peper en zout

Benodigdheden

Aluminiumfolie

Geniet!