Gepofte knolselderij met Ras el Hanout, kurkuma en peterselie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor oven voor op 170 graden
Snij de peterselie en knoflook fijn en mix samen met de Ras el Hanout, kurkuma en olijfolie en maak verder op smaak met peper en zout
Verwijder de wortels van de knolselderij en leg de knolselderij vervolgens op een stuk aluminiumfolie. Giet het kruidenmengsel over de knolselderij en pak de knolselderij nu in met het aluminiumfolie
Pof de knolselderij in het midden van de oven voor zo’n 3 uur tot deze helemaal gaar is. Om te checken of de knolselderij helemaal gaar is kan je er iets scherps in steken. Als dit soepel gaat is de knolselderij klaar
Serveer te knolselderij nog met wat extra peterselie en giet de overgebleven kruidenolie uit het aluminiumfolie nog een keer over de knolselderij
Ingrediënten voor 1 knolseldeij
2 tl Ras el Hanout
1 tl kurkuma
Handje peterselie + extra als garnering
2 teentjes knoflook
20 ml olijfolie
Peper en zout
Benodigdheden
Aluminiumfolie