Knolselderij steak met chimichurri en oesterzwammen

 
IMG_5612.jpg

Een heerlijk herfst gerecht met een echte smaak sensatie

Prep tijd: 10 min | Oven tijd: 40 min | Totale tijd: 45 min

Het is weer herfst! Dat betekent heel veel lekkere gerechten met pompoen en ook met de heerlijke groente knolselderij. Ik zag in de pol met de vraag of jullie wel eens met knolselderij koken dat net iets minder dan de helft nooit kookt met deze lekkere groente, dat moet natuurlijk anders! Met knolselderij kan je zo veelzijdig koken & daarom hier een heerlijk eerste gerechtje voor jullie. Het gerecht staat zo op tafel en met een zelfgemaakte chimichurri creëer je een echte smaak sensatie. Origineel is chimichurri groen van kleur, maar ik vond een tomaatje erin zo lekker dus misschien net iets anders dan je gewend bent.

Zo maak je het 

  1. Verwarm de oven voor op 180*C

  2. Was de knolselderij en snij in plakken van c.a. 1 cm. Verdeel de plakken knolselderij over een of meerdere bakplaten en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de knolselderij in de oven voor ongeveer 40 minuten, draai halverwege de knolselderij wel even om

  3. Voor de chimichurri, verwijder de zaadlijst in de rode peper (als je van heel pittig houdt kan je de zaadlijst natuurlijk laten zitten) en snij in kleine stukjes. Snipper ook de ui, snij de tomaat klein en snij de knoflook fijn. Snij de peterselie en oregano grof en mix met de rode peper, ui, tomaat, knoflook, rode wijn azijn en olijfolie en mix heel kort met een staafmixer tot alles een mooi geheel is. Maak verder op smaak met peper en zout

  4. Als de knolselderij bijna klaar is, begin dan met het bakken van de oesterzwammen. Verhit wat olie in een pan en bak de oesterzwammen voor een paar minuten en maak verder op smaak met peper en zout

  5. Haal uiteindelijk de oesterzwammen uit de oven en beleg met de chimichurri en de oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen

1 knolselderij

Bosje verse peterselie (+ extra als topping)

Bosje verse oregano (+ extra als topping)

1 rode peper

1 knoflook teen

1 kleine rode ui

1 tomaat

1 el rode wijn azijn

4 el olijfolie

300 g oesterzwammen

Peper en zout

Eestmakelijk!