Knolselderij steak met chimichurri en oesterzwammen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180*C
Was de knolselderij en snij in plakken van c.a. 1 cm. Verdeel de plakken knolselderij over een of meerdere bakplaten en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de knolselderij in de oven voor ongeveer 40 minuten, draai halverwege de knolselderij wel even om
Voor de chimichurri, verwijder de zaadlijst in de rode peper (als je van heel pittig houdt kan je de zaadlijst natuurlijk laten zitten) en snij in kleine stukjes. Snipper ook de ui, snij de tomaat klein en snij de knoflook fijn. Snij de peterselie en oregano grof en mix met de rode peper, ui, tomaat, knoflook, rode wijn azijn en olijfolie en mix heel kort met een staafmixer tot alles een mooi geheel is. Maak verder op smaak met peper en zout
Als de knolselderij bijna klaar is, begin dan met het bakken van de oesterzwammen. Verhit wat olie in een pan en bak de oesterzwammen voor een paar minuten en maak verder op smaak met peper en zout
Haal uiteindelijk de oesterzwammen uit de oven en beleg met de chimichurri en de oesterzwammen
Ingrediënten voor 4 personen
1 knolselderij
Bosje verse peterselie (+ extra als topping)
Bosje verse oregano (+ extra als topping)
1 rode peper
1 knoflook teen
1 kleine rode ui
1 tomaat
1 el rode wijn azijn
4 el olijfolie
300 g oesterzwammen
Peper en zout