Salade van gegrilde courgette, pompoen, burrata, parel couscous en verse groene kruiden

 
IMG_5313.png

Heerlijke gezonde en makkelijke salade die zo op tafel staat, vol met groente en verse groene kruiden

Prep tijd: 10 min | Totale tijd: 30 min

Zin in een makkelijk, gezonde en heerlijke salade voor vanavond? Gisteren maakte ik deze lekkere salade met groentes en verse kruiden die ik nog in huis had liggen & het was heerlijk! Ik nam het gisteren zelf als hoofdgerecht, maar het is ook heel lekker om te serveren als bijgerecht op tafel. Als je het als hoofdgerecht zou willen serveren is de hoeveelheid van dit recept genoeg voor 4 personen, maar als bijgerecht kan je makkelijk ook iets minder maken.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200*C

  2. Snij de flespompoen in partjes en verwijder de pitten. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, een scheutje honing en peper en zout en rooster in de oven voor zo’n 20 minuten

  3. Kook de parelcouscous op laag vuur met 500 ml water voor ongeveer 10 minuten en giet daarna af

  4. Snij ondertussen de courgette in schuine plakken van ongeveer 0.5 cm dik en mix in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Gril de courgette in een grillpan tot beiden kanten mooi goudbruin gebakken zijn. Snij de basilicum en munt fijn en mix samen met de courgette 

  5. Maak nu het bord op met de parelcouscous, pompoen en courgette en beleg als laatst met nog een paar takjes dille en de bollen burrata

Ingrediënten voor 4 personen

150 g parelcouscous

2 courgettes

1 flespompoen 

Scheutje honing

2 bollen bollen burrata

20 g basilicum

20 g munt

Paar takjes dille

Peper en zout

Olijfolie

Geniet!