Salade van gegrilde courgette, pompoen, burrata, parel couscous en verse groene kruiden
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200*C
Snij de flespompoen in partjes en verwijder de pitten. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, een scheutje honing en peper en zout en rooster in de oven voor zo’n 20 minuten
Kook de parelcouscous op laag vuur met 500 ml water voor ongeveer 10 minuten en giet daarna af
Snij ondertussen de courgette in schuine plakken van ongeveer 0.5 cm dik en mix in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Gril de courgette in een grillpan tot beiden kanten mooi goudbruin gebakken zijn. Snij de basilicum en munt fijn en mix samen met de courgette
Maak nu het bord op met de parelcouscous, pompoen en courgette en beleg als laatst met nog een paar takjes dille en de bollen burrata
Ingrediënten voor 4 personen
150 g parelcouscous
2 courgettes
1 flespompoen
Scheutje honing
2 bollen bollen burrata
20 g basilicum
20 g munt
Paar takjes dille
Peper en zout
Olijfolie