Pompoen risotto met paddenstoelen en feta
Zo maak je het
Schil en snij de pompoen in blokjes en kook in 10 min gaar in ruim kokend water. Giet vervolgens het water uit de pan en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde massa en maak verder op smaak met komijnpoeder
Mix de 2 bouillon blokjes met 1,5 L kokend water en laat op een zacht vuurtje staan. Snij de knoflook fijn en snipper de ui en fruit kort in een grote wokpan met wat olijfolie. Voeg nu de risotto rijst toe en blijf roeren tot de rijst glazig van kleur wordt. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst helemaal gaar is, dit duurt meestal zo’n 20 minuten. Als je niet genoeg bouillon meer hebt kan je altijd nog wat extra water toevoegen
Snij de paddenstoelen in stukjes en bak tussendoor in een andere pan de paddenstoelen gaar
Voeg nu de pompoen puree en de paddenstoelen toe aan de risotto rijst en roer goed door. Voeg als laatst nog de roomboter toe en brokkel een stuk van de feta kaas alvast door de risotto rijst en roer nog een keer goed door. Maak verder op smaak met peper en zout
Verdeel de risotto over de borden, brokkel er wat feta kaas overheen en maak af met de pompoenpitjes en eventueel cress plantjes als garnering
Ingrediënten voor 4 personen
400 g risotto rijst
500 g flespompoen
250 g kastanje champignons
150 g oesterzwammen
2 paddestoelen bouillon blokjes
1,5 L kokend water
2 knoflook teentjes
1 rode ui
200 g feta kaas
Handje pompoenpitjes
2 tl komijnpoeder
2 el (plantaardige) roomboter
Peper en zout
Cress als garnering
Olijfolie