Herfst lasagne met pastinaak, pompoen, paddenstoelen, spinazie, ricotta, parmezaanse kaas en harrissa

 
IMG_5896.jpg

Een heerlijke herfst lasagne met harrissa

Prep tijd: 15 min | Oven tijd: 30 min | Totale tijd: 45 min

Op de vraag wat jullie graag zouden willen zien kwam vooral pastinaak, pompoen & lasagne uit, daar kan ik natuurlijk wel iets lekkers mee maken! Ik had toevallig nog pastinaak en kabocha pompoen in huis van mijn groententuin, dus ik ging meteen aan de slag! Ik heb er weer een lekker herfst recept van gemaakt met de heerlijke kruiden harrissa. Door de harrissa krijgt de lasagna een licht pittige smaak, ik vond het echt een geweldige smaak combinatie. En dat samen met een beetje frisse citroen en ricotta, echt heerlijk!

 
IMG_5904.jpg
IMG_5888.jpg
 

Zo maak je het 

  1. Verwarm de oven voor op 200*C

  2. Schil de pompoen en pastinaak en snij de pompoen in blokjes en de pastinaak in schijfjes. Boen de paddenstoelen schoon (spoel ze niet af onder water dan gaat de smaak verloren) en snij in stukjes. Snipper ook de ui en snij de knoflook fijn

  3. Verhit een wokpan met een beetje olie en fruit de ui en knoflook kort. Voeg nu ook de pompoen, pastinaak en paddenstoelen toe en bak voor een paar minuten. Voeg nu ook beetje bij beetje de spinazie toe en laat inslinken. Besprenkel de groentes met harissa, roer goed door en maak het verder op smaak met peper en zout

  4. Mix de ricotta met 1/3 van de parmezaanse kaas en het sap van een halve citroen en zet even aan de kant. Pak je ovenschaal en beleg eerst met een laagje van de groentes. Bedek nu met de lasagne vellen en leg er weer een laag groentes op samen met een paar toefjes van de ricotta. Bedek nu weer met lasagne vellen en bedek met de laatste groentes. Besmeer nu de rest van de ricotta op de bovenkant en besprenkel de overgebleven parmezaanse kaas over de lasagne

  5. Bak de lasagne voor 30 minuten in het midden van de oven & daarna kan je er heerlijk van genieten!

Ingrediënten voor 3-4 personen

6-8 lasagne vellen

2 pastinaken

400 g pompoen (ik gebruikte kabocha pompoen)

400 g spinazie

400 g kastanje champignons (of paddenstoelen mix)

1 ui

1 teentje knoflook

250 g ricotta

Sap van een halve citroen

100 g parmezaanse kaas

2 tl harrissa kruiden

Peper en zout

Olijfolie

Eestmakelijk!