Sweet potato rosti met zongedroogde tomaat en harissa mayonaise

 

Verrassend lekker borrelhapje! Een perfecte combinatie tussen zoet, fris en pittig.

Prep tijd: 40 min | Totale tijd: 40 min

Deze sweet potato rosti’s zijn een perfecte combinatie tussen zoet, fris en pittig en ze zien er ook nog eens super feestelijk uit! Rosti komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt normaal gesproken gemaakt van kruimige of vastkokende aardappels. Als twist heb ik de traditionele rosti eens gemaakt met zoete aardappels in combinatie met een heerlijke topping. 

 
 

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappels en rasp ze daarna samen met de ui. Leg vervolgens de rasp van de zoete aardappels en ui in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit. Snij de basilicum fijn en voeg samen met het cayenne poeder en eieren bij de rasp van de zoete aardappels en ui. Maak verder op smaak met peper en zout

  2. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en kneed kort met je handen de rosti samen tot kleine ronde platte schijven en bak ze aan beiden kanten voor een paar minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn

  3. Maak ondertussen de harissa mayonaise en mix daarvoor de mayonaise en harissa tot een mooie gladde saus. Snij daarna de zongedroogde tomaatjes in tweeën zodat je uiteindelijk voor elke rosti een halve zongedroogde tomaat hebt

  4. Beleg de rosti met een theelepel roomkaas, een half zongedroogd tomaatje, 1 theelepel harissa mayonaise, een takje dille en besprenkel als laatst met een paar chilli vlokken

Ingrediënten voor 12 rosti’s

Rosti

2 grote zoete aardappels

1 tl cayenne poeder

1 ui

2 eieren

Handje basilicum

Peper en zout

Olijfolie

Harissa mayonaise

3 el mayonaise

2 tl harissa poeder

Garnering

100 g roomkaas

Paar takjes dille 

6 zongedroogde tomaatjes

1 el chilli vlokken

 

Enjoy!