Sweet potato rosti met zongedroogde tomaat en harissa mayonaise
Zo maak je het
Schil de zoete aardappels en rasp ze daarna samen met de ui. Leg vervolgens de rasp van de zoete aardappels en ui in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit. Snij de basilicum fijn en voeg samen met het cayenne poeder en eieren bij de rasp van de zoete aardappels en ui. Maak verder op smaak met peper en zout
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en kneed kort met je handen de rosti samen tot kleine ronde platte schijven en bak ze aan beiden kanten voor een paar minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn
Maak ondertussen de harissa mayonaise en mix daarvoor de mayonaise en harissa tot een mooie gladde saus. Snij daarna de zongedroogde tomaatjes in tweeën zodat je uiteindelijk voor elke rosti een halve zongedroogde tomaat hebt
Beleg de rosti met een theelepel roomkaas, een half zongedroogd tomaatje, 1 theelepel harissa mayonaise, een takje dille en besprenkel als laatst met een paar chilli vlokken
Ingrediënten voor 12 rosti’s
Rosti
2 grote zoete aardappels
1 tl cayenne poeder
1 ui
2 eieren
Handje basilicum
Peper en zout
Olijfolie
Harissa mayonaise
3 el mayonaise
2 tl harissa poeder
Garnering
100 g roomkaas
Paar takjes dille
6 zongedroogde tomaatjes
1 el chilli vlokken