Geroosterde pompoen met sesam, dukkah, gekarameliseerde wortels en een crème van pastinaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de hokkaido pompoen in partjes en verwijder de pompoenpitten. Zet een bakje klaar met een opgeklopt ei en daarnaast een bakje met sesamzaad gemimed met dukkah. Dompel alle stukjes pompoen eerst in het ei en daarna in de sesamzaadjes en leg vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Was de wortels en verwijder de loven tot 1 cm boven de wortel. Leg de wortels in een kleine ovenschaal en besprenkel met de honing en peper en zout
Rooster de pompoen en wortels in de oven voor zo’n 30 minuten tot ze mooi gaar zijn
Maak ondertussen de pastinaakpuree en schil daarvoor eerst de pastinaken. Snij vervolgens in kleine blokjes en kook gaar in zo’n 10-15 minuten. Verwijder het water en pureer de pastinaak in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg als laatst de boter en kookroom toe en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de pastinaakpuree over naar een spuitzak
Snij de wortels door midden en maak de borden op met 3 pompoenpartjes, 1 gekarameliseerde wortel, een paar toefjes pastinaakpuree en besprenkel als laatst met wat zwarte sesamzaadjes, radijs kiemen en eventueel nog wat zout en peper
Ingrediënten voor 4 personen
Sesam pompoen
1 Hokkaido pompoen
1 ei
2 tl dukkah
50 g sesamzaad
Gekarameliseerde wortel
4 kleine wortels
1 el honing
peper en zout
Pastinaak puree
2 pastinaken
50 g boter
Scheutje kookroom
Garnering
Radijs kiemen
Zwart sesamzaad
Benodigdheden
Staafmixer en spuitzak