Gevulde witlof met walnoten en gorgonzola
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de witlof door midden en haal de binnenste bladeren eruit. Snij deze fijn samen met de sjalotjes en het knoflook teentje. Fruit kort de knoflook en sjalotjes in een pan en voeg daarna de witlof stukjes erbij en bak samen voor een paar minuten
Haal de pan van het vuur en meng alles samen met de broodkruimels in een kom. Brokkel vervolgens ook de gorgonzola en walnoten er doorheen
Vul de de witlof met het mengsel en vouw ze allemaal in wat aluminiumfolie. Rooster de witlof pakketjes in de oven voor zo’n 25-30 minuten tot ze allemaal mooi geroosterd zijn
Haal de witlof pakketjes uit de oven en besprenkel nog met een beetje walnootolie. Je kan de witlof leuk serveren door ze in te pakken met een feestelijk touwtje
Ingrediënten voor 4 personen
Gevulde witlof
4 witlof
1 teentje knoflook
2 sjalotje
Handje walnoten
150 g gorgonzola
40 g broodkruimels (paneermeel)
Garnering
Walnootolie
Touwtje