Lemon poppyseed pancakes met huisgemaakte frambozen compote met gember en chia
Zo maak je het
Verhit in een kleine saus pan de frambozen op laag vuur. Laat dit gedurende 10-15 minuten op het vuur staan en blijf af en toe goed roeren in de pan.
Mix ondertussen de pancake mix, amandelmelk, maanzaad, citroensap en bakpoeder in een kom tot een glad en stevig beslag.
Schil de gember en snij of rasp in kleine stukjes. Voeg de gember bij de pan met frambozen samen met het citroensap en chiazaad en haal van het vuur.
Verhit een grote pan met een klontje boter of kokosolie en schep per pancake 1 grote eetlepel uit het beslag. Bak de pancakes kort aan beiden kanten tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
Serveer de pancakes met de frambozen compote, fruit en yoghurt naar keuze.
Ingrediënten voor 8 pancakes
100 g pancake mix van cleanfoods
170 ml amandelmelk
1 el maanzaad
Sap van een halve citroen
1 tl bakpoeder
Klontje boter of kokosolie
Topping: yoghurt, frambozen en bramen
Voor de frambozen compote
250 bevroren frambozen
Sap van een halve citroen
2 el chiazaad
2 cm gember