Lemon poppyseed pancakes met huisgemaakte frambozen compote met gember en chia

 
IMG_4965.JPG

Lemon poppyseed pancakes

met huisgemaakte frambozen compote met gember en chia

Prep tijd: 10 min | Bak tijd: 20 min | Totale tijd: 30 min

Tijdens het weekend vind ik het heerlijk om wat extra tijd te besteden aan een uitgebreid ontbijtje en zo maakte ik dit weekend deze heerlijke pancakes! Ik kreeg deze week een heerlijk pakket binnen van cleanfoods en probeerde hun pancake mix uit die bestaat uit allerlei gezonde ingrediënten zoals quinoa, chia, haver en boekweitmeel. Daarnaast is de mix suikervrij, koolydraatvrij en glutenvrij, gezond genieten dus! Ik maakte van deze mix heerlijke pancakes met citroen en maanzaad en als extraatje maakte ik nog een huisgemaakte frambozen compote. Happy weekend!

Je kan de pancake mix van cleanfoods ook vervangen door bijvoorbeeld havermeel, boekweitmeel of bloem. En je zou eventueel ook een banaan of ei kunnen toevoegen.

Zo maak je het

  1. Verhit in een kleine saus pan de frambozen op laag vuur. Laat dit gedurende 10-15 minuten op het vuur staan en blijf af en toe goed roeren in de pan.

  2. Mix ondertussen de pancake mix, amandelmelk, maanzaad, citroensap en bakpoeder in een kom tot een glad en stevig beslag.

  3. Schil de gember en snij of rasp in kleine stukjes. Voeg de gember bij de pan met frambozen samen met het citroensap en chiazaad en haal van het vuur.

  4. Verhit een grote pan met een klontje boter of kokosolie en schep per pancake 1 grote eetlepel uit het beslag. Bak de pancakes kort aan beiden kanten tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

  5. Serveer de pancakes met de frambozen compote, fruit en yoghurt naar keuze.

Ingrediënten voor 8 pancakes

100 g pancake mix van cleanfoods

170 ml amandelmelk

1 el maanzaad

Sap van een halve citroen

1 tl bakpoeder

Klontje boter of kokosolie

Topping: yoghurt, frambozen en bramen


Voor de frambozen compote

250 bevroren frambozen

Sap van een halve citroen

2 el chiazaad

2 cm gember

Eetsmakelijk!