Overnight oats met sumak, verse bramen, banaan en druiven

 
IMG_5135.png

Heerlijk ontbijtje dat je na een nachtje wachten zo op tafel kan zetten

Prep tijd: 5 min | Wacht tijd: min. 4 uur | Totale tijd: 4 uur

Het is weer tijd om een lekker ontbijtje met jullie te delen. Ik had van de week weer lekker wat bramen kunnen plukken bij de biologische zelfoogsttuin in Haarlem en daar kan je natuurlijk heel veel lekkere ontbijtjes mee maken. Overnight oats zijn heel makkelijk om te maken, je kan het voor je gaat slapen mengen en in de koelkast zetten & zo heb je in de ochtend meteen een heerlijk ontbijtje. De sumak geeft een lekkere extra smaak aan de havermout en met vers fruit is het ontbijtje helemaal compleet. Wie ga jij binnenkort verwennen met dit heerlijke ontbijtje?

Zo maak je het

  1. Meng de havermout, havermelk en 1 tl sumak en laat de hele nacht in de koelkast staan

  2. Snij de druiven doormidden en de banaan in plakjes

  3. Verdeel het havermout mengsel over twee kommen en beleg met de banaan, rode druiven en bramen en besprenkel met wat boekweit, de laatste tl sumak en de verse oregano

Ingrediënten voor 2 personen

75 g havermout

250 ml havermelk

2 tl sumak

150 g bramen

Handje rode druiven

1 banaan

1 el boekweit

Paar takjes verse oregano

Eetsmakelijk!