Bananenbrood met dadels en pecannoten

 
IMG_4622.JPG

De geur van versgebakken bananenbrood, daar wordt iedereen toch gelukkig van?

Prep tijd: 15 min | Oven tijd: 45 min | Totale tijd: 1 uur

Jullie hebben hem misschien als zien langskomen gisteren, dit heerlijke bananenbrood met dadels en pecannoten! Tussen mijn recepten kan een goed bananenbrood natuurlijk niet ontbreken, want wie houdt er nou niet van?

Ik vind bananenbrood geweldig & de geur van versgebakken bananenbrood door je huis, daar wordt iedereen toch gelukkig van!

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180*C.

  2. Pureer 2 bananen met een vork, staafmixer of in een foodprocessor tot een glad mengsel.

  3. Maal de havermout fijn in een foodprocessor en voeg bij het bananen mengsel. Voeg ook het boekweitmeel, bakpoeder, kaneel, honing, eieren en zout toe en mix tot een mooi beslag. Prak de pecannoten grof en snij de dadels in stukjes en spatel door het beslag.

  4. Vet een cakeblik in met boter en stort het deeg in de vorm. Snij de laatste banaan in de lengte door de helft en leg deze bovenop het beslag. Bak het bananenbrood voor 45 minuten gaar. Om te checken of het brood klaar is, prik met een saté prikker in het brood en als deze er schoon uitkomt is het brood goed. Laat het bananenbrood nog even afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

3 rijpe bananen

100 g boekweitmeel

50 g havermout

1,5 tl bakpoeder

1 tl kaneel

1 el honing

3 eieren

2 handjes pecannoten

8 dadels (pit verwijderd)

Snuf zout

Boter voor invetten

Enjoy!