Passievrucht possets

 

Heerlijke dessertje in een glaasje!

Prep tijd: 15 min | wachttijd: 3 uur | totale tijd: 3 uur en 15 minuten

Ik zag het populaire dessertje van de lemon posset steeds voorbij komen & toen dacht ik, daar ga ik ook eens iets mee doen. Ik maakte deze niet alleen met citroen, maar met passievrucht! Zo kan je het dessertje ook serveren in de schil van de passievrucht, hoe leuk is dat!

Het dessertje is ook nog een mega makkelijk om te maken en al met een paar ingrediënten. Binnen 15 minuten heb je het dessertje voorbereid, dan hoef je deze alleen nog even een paar uurtjes te laten opstijven in de koelkast.

 
 

Zo maak je het

  1. Snij de passievruchten door de helft en schep de passievrucht eruit en vang op in een kommetje. Voeg hier het sap van een halve citroen aan toe.

  2. Doe de slagroom en suiker in een klein pannetje en breng langzaam aan de kook. Roer even goed door en laat het mengsel dan op laag vuur koken voor 10 minuten.

  3. Haal de pan van het vuur en mix de passievrucht door de room.

  4. Giet het mengsel in de schil van de passievrucht en in 4 extra kleine schaaltjes. Laat opstijven in de koeling voor minimaal 3 uur.

  5. Maak het bordje op met de koekkruimels, eetbare bloemetjes en geraspte witte chocolade.

Ingrediënten voor 4 personen

4 passievruchten

Sap van een halve citroen

115 g suiker

400 ml slagroom

Stukje witte chocolade

Eventueel: koekkruimels, eetbare bloemetjes

 

Geniet!