Brioche hapjes met whipped feta en gebakken pruimen
Zo maak je het
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hier de brioche broodjes in tot beide kanten goudbruin gebakken zijn. Je zou de broodjes ook in de oven kunnen roosteren met een beetje olijfolie op 180 graden 8-10 minuten.
Maak ondertussen de whipped feta en mix hiervoor de feta met de crème fraîche in een keukenmachine tot een gladde maar stevige crème. Maak op smaak met een snufje zout. Het ligt een beetje aan de soort feta hoeveel crème fraîche je nodig hebt om een gladde maar toch stevige crème te maken. Mocht je crème nog niet glad genoeg zijn, voeg dan nog een beetje crème fraîche toe. Mocht de crème juist te slap zijn geworden, dan kan je altijd een beetje bloem toevoegen om de crème te verstevigen. Schep de crème over in een spuitzak.
Verwijder de pit in de pruimen en snij de pruimen in 12 partjes.
Snij de sjalot in halve ringen en snij de knoflook fijn en de basilicum grof.
Smelt de roomboter in een pan en fruit hier de sjalot met de knoflook in. Voeg daarna de pruimen en de basilicum toe en bak voor een paar minuten mee. Doe dit niet te lang, als de pruimen erg rijp zijn, dan zullen ze te zacht worden. Maak op smaak met peper en zout.
Voor het opmaken van de broodjes, spuit de crème zigzaggend op de broodjes en beleg met een partje van de pruim met de sjalotjes en basilicum erbij. Garneer als laatst met de tuinkers.
Ingrediënten voor 12 brioche broodjes
150 g feta
100 g crème fraîche
12 mini brioche broodjes (of groter brioche brood waar je 10 kleine broodjes uit kan snijden)
1 sjalot
1 teen knoflook
10 g verse basilicum
2 pruimen
Bosje verse tuinkers
Peper en zout
1 el ongezouten roomboter
Benodigdheden
Foodprocessor
Spuitzak